Šport > Zimski športi
799 ogledov

Pavlovčič znova v igri za stopničke, prebudila se tudi Domen in Timi Zajc

Bor Pavlovčič Epa
Po prvi seriji vodi Eisenbichler, Pavlovčič v boj za stopničke kot šesti.

Nemec Markus Eisenbichler (136 točk) je vodilni po prvi seriji tekme smučarskih skakalcev za svetovni pokal v nemškem Klingenthalu.

Na drugem mestu je Norvežan Halvor Egner Granerud (135,1), tretji pa je Japonec Keiichi Sato (134,4). Najboljši Slovenec po polovici tekme je Bor Pavlovčič (132,8) na šestem mestu.

Zaostanki so v prvi seriji zelo majhni. Pavlovčiča do tretjega mesta in ponovitve sobotnega uspeha loči le slab meter na skakalnici v Vogtland Areni.

Domen Prevc (129,7) je po nekoliko slabšem sobotnem nastopu tokrat na tekmi prikazal boljši skok in pristal pri 136 metrih, s čimer zaseda deveto mesto. Anže Lanišek (126,4) bo v drugi seriji napadel s 13. mesta, potem ko ni najbolje izkoristil dobrih vetrovnih razmer.

Prvič po 6. decembru lani bo točke za svetovni pokal osvojil Timi Zajc (120,3). Skočil je 133 metrov in zasedel 20. mesto. Za las je uvrstitev v finale ujel tudi Tilen Bartol (109), ki je bil 30.

V prvi seriji je bil prekratek Žiga Jelar (102,9), ki je imel 33. izid.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice