Šport > Zimski športi
1181 ogledov

"Nisem vedela, kaj naj naredim"

Nika Križnar Epa
Še tretja kolajna za slovenske skakalke. Osvojile so celoten komplet.

Prvi ženska tekma na velikih skakalnicah na svetovnih prvenstvih se je uspešno končala tudi za slovenski tabor. Nika Križnar je osvojila bron. Po prvem skoku je bila sicer druga, po drugi seriji pa je za 0,8 točke zaostala za drugouvrščeno Saro Takanaši. Zlato je osvojila Norvežanka Maren Lundby.

 

"Ostala sem brez besed. Prekrasen dan je za mano. Ne vem, kaj naj rečem. Res sem si to želela, danes pa mi je uspelo. Na vrhu pred finalnim skokom sem bila pod takšnim pritiskom, da nisem vedela, kaj naj naredim. Danes sta mi uspela dva vrhunska skoka," je s solzami sreče v očeh dejala 20-letna Križnarjeva za TV Slovenija.

"Zaupala sem vase. Vem, da znam skočiti. Moja današnja nastopa poklanjam glavnemu trenerju Zoku (Zoran Zupančič, op. STA), hvala za vso podporo," je še povedala današnja junakinja slovenskega tabora. Zupančič je bil med svetovnim prvenstvom sicer pozitiven na testu za koronavirus in deklet na tekmah ni smel voditi.

Ema Klinec je bila tokrat šesta, Urša Bogataj je osvojila 11. mesto, Jerneja Brecl 18.

Slovenke prvenstvo pod Senčno goro zapuščajo kar s tremi kolajnami. Klinčeva je na srednji napravi postala svetovna prvakinja, ekipno so skakalke osvojile srebro, danes na veliki skakalnici pa se od SP poslavljajo z bronom Križnarjeve.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice