Šport
167 ogledov

Slovenski velikan razkril, kdo bo klub poizkusil popeljati do stare slave

ACH Volley Facebook
Po novem glavnem trenerju so zdaj znani tudi preostali člani strokovnega štaba ACH Volley Ljubljana.

ACH Volley Ljubljana je poleg igralskih prihodov aktiven tudi pri sestavljanju mozaika bodočega strokovnega kadra. Po naznanitvi novega stratega Mladena Kašića je ACH Volley Ljubljana podaljšal sodelovanje z Rokom Satlerjem, ki bo še naprej opravljal delo pomočnika trenerja. Prav tako bo s svojim delom na mestu fizioterapevta nadaljeval Jure Ivartnik. V Ljubljano pa se vrača tudi Samo Korošec, ki bo opravljal funkcijo kondicijskega trenerja.

ACH Volley Odmevne okrepitve Šport Slovenski velikan razkril novega trenerja, prihaja tudi slovenski reprezentant

Za Satlerja, ki je v ACH Volley Ljubljana preživel 10 uspešnih sezon kot igralec, bo naslednja sezona druga zapovrstjo v vlogi pomočnika trenerja. Ob tem je 42-letni Ljubljančan poudaril: "Veseli me, da ostajam del največjega odbojkarskega kolektiva v Sloveniji, kjer je organizacija na zelo visokem nivoju. V vlogi pomočnika bom tako ostal v stiku z vrhunsko odbojko, za kar sem še dodatno hvaležen klubu ACH."

Rok Satler | Avtor: ACH Volley Ljubljana ACH Volley Ljubljana

Motivacije za delo mu ne manjka, saj že z nestrpnostjo pričakuje začetek priprav na novo sezono ter ob tem dodaja: "Želim se iz dneva v dan učiti, prav tako pa želim že pridobljeno znanje predajati naprej igralcem" ter sklenil: "Komaj čakam, da začnemo z delom."

ACH Volley Kakšni okrepitvi! Šport Slovenski velikan v svoje vrste zvabil dva reprezentanta svetovne velesile

Prav tako kot Satler je stari znanec ljubljanskega občinstva tudi Ivartnik, ki delo fizioterapevta v klubu opravlja že vrsto let. Ob podaljšanju sodelovanja s 17-kratnimi državnimi prvaki se je dotaknil pretekle, za športnike nasploh izjemno utrujajoče sezone.

"Pretekla sezona je bila za športnike izjemno zahtevna. Večkratna prekinitev trenažnih procesov močno poveča tveganje za nastanek poškodb. Tudi v klubu ACH se temu nismo mogli izogniti. Nadejam se, da se bomo z naslednjo sezono tudi na igriščih vrnili v normalo in bo le-ta minila brez večjih pretresov in poškodb."

Jure Ivartnik | Avtor: ACH Volley Ljubljana ACH Volley Ljubljana

Po treh letih se v zmajevo gnezdo ponovno vrača tudi kondicijski trener Korošec, kateri bo imel glavno nalogo pripraviti ekipo na fizične napore v prihajajoči sezoni. Delo z odbojkarji mu je poznano, saj je tovrstno vlogo opravljal tudi v kamniškem Calcitu.

"Fizična priprava odbojkarjev se nikoli ne konča s tekmovalnim koledarjem. Igralci ACH Volley Ljubljana, ki niso člani reprezentance so že prejeli program vadbe za poletno obdobje," je povedal Korošec, ki je še dodatno izpostavil:

Samo Korošec | Avtor: ACH Volley Ljubljana ACH Volley Ljubljana

"Predpriprava igralcev za priprave v začetku avgusta je ključ do uspešne sezone. Od avgusta do oktobra se bomo ukvarjamo s specifično odbojkarsko pripravo. Znotraj tega obdobja se priključijo še ostali reprezentanti ki jih s pomočjo sistema progresivnega in regresivnega načrtovanja vadbe vključimo v trenažni proces".

ACH Volley Ljubljana po nekoliko ponesrečeni sezoni s sestavljenim strokovnim vodstvom in novim igralskim kadrom optimistično zre v naslednjo sezono, v kateri se želi znova uveljaviti kot najboljši odbojkarski kolektiv v državi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.