Šport
276 ogledov

ACH Volley pripeljal odbojkarskega zvezdnika, kapetana reprezentance

Nikola Gjorgiev Epa
Kapetan makedonske odbojkarske reprezentance je postal najnovejša okrepitev ekipe ACH Volley Ljubljana.

Pri ACH Volley Ljubljana po prihodu dveh slovenskih in dveh srbskih reprezentantov nadaljujejo s kadrovanjem. Tokrat so v zmajevo gnezdo zvabili pravega zvezdnika evropske odbojke, kapetana makedonske reprezentance Nikolo Gjorgieva.

35-letni izkušeni Makedonec, ki igra na položaju korektorja, je v svoji dosedanji karieri zastopal barve številnih evropskih velikanov, med katerimi najbolj izstopajo Paris Volley, VfB Friedrichshafen ter İnegöl Belediyesi, od koder tudi prestopa v Ljubljano.

Nikola Gjorgiev | Avtor: Epa Epa

Pot ga je ponesla tudi v deželo vzhajajočega sonca, kjer se je v sezoni 2016/2017 s Toray Arrows veselil naslova
japonskega prvaka. Klub ACH Volley Ljubljana pa bo tako enajsti klub v bogati karieri Gjorgieva.

196 centimetrov visoki Gjorgiev je že nemalokrat opozoril nase z vrhunskimi predstavami tako v dresu reprezentance kot tudi v klubskih barvah. Kar tri leta zapored je bil izbran za najboljšega napadalca v evropski srebrni ligi.

Gjorgiev je sicer tudi stari znanec slovenskega občinstva, saj je leta 2019 na Evropskem prvenstvu slovenski reprezentanci prizadejal enega izmed dveh porazov v skupinskem delu tekmovanja.

Nikola Gjorgiev | Avtor: Epa Epa

"Sem zelo vesel in počaščen, da prihajam v tako organiziran klub. Že od malih nog spremljam ACH in vedno je bil moj cilj, da nekoč tukaj tudi zaigram. Na Ljubljano me vežejo lepi spomini, saj smo tukaj z makedonsko reprezentanco zmagali tekmo evropskega prvenstva leta 2019 ravno proti domači zasedbi," je ob podpisu pogodbe povedal Gjorgiev, ki prav tako ni skrival veselja nad sestavo ekipe v prihodnji sezoni:

"Ekipa, ki se sestavlja za bodočo sezono je zelo močna in sposobna klub popeljati do vseh domačih lovorik ter do odmevnega rezultata v evropskih tekmovanjih. Hvala klubu ACH Volley za zaupanje."

Nova okrepitev oranžnih zmajev se trenutno nahaja na zasluženem odmoru do 11. julija, ko ga z reprezentanco Severne Makedonije čaka začetek priprav na prihajajoče Evropsko prvenstvo, ki bo potekalo v mesecu septembru.

  Alen Šket Vrnitev po 8 letih Šport ACH v svoje vrste pripeljal enega najboljših slovenskih igralcev ACH Volley Sestavljen mozaik Šport Slovenski velikan razkril, kdo bo klub poizkusil popeljati do stare slave ACH Volley Kakšni okrepitvi! Šport Slovenski velikan v svoje vrste zvabil dva reprezentanta svetovne velesile ACH Volley Odmevne okrepitve Šport Slovenski velikan razkril novega trenerja, prihaja tudi slovenski reprezentant

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.