Šport
1115 ogledov

Želijo vrniti primat doma, na sam vrh ciljajo tudi v Evropi

ACH Volley - Kuzbass Kemerovo Anže Petkovšek
Po lanskih porazih dodatno motiviran ACH Volley bo letos zagotovo prvi favorit za državni naslov, saj je v Ljubljano pripeljal kar nekaj zvezdnikov evropske odbojke.

Z moškim evropskim prvenstvom se je minuli teden končala reprezentančna odbojkarska sezona, reprezentanti so se brez pravega odmora podali v klube, eni v stare, drugi v nove. Že konec tedna se začenjajo prvenstva, tudi slovensko. V tem se razmerje moči ne bo veliko spremenilo, spet bo glavni favorit ACH Volley.

Ljubljančani, serijski prvaki, so morali lani po dolgem času predati krono državnih prvakov, osvojili niso niti pokalnega naslova, zmaga v srednjeevropski ligi pa je bilo za ambiciozno vodstvo kluba, ki ima najvišji proračun, premalo, da bi lahko bilo zadovoljno z izkupičkom. Zato so se po sezoni odločili za korenito prenovo ekipe, ki bo na papirju spet najmočnejša v ligi. Namesto Matije Pleška jo bo vodil izkušeni Hrvat Mladen Kašić.

Mladen Kašić | Avtor: NR, Julien Pruvost NR, Julien Pruvost

"Naš cilj so vedno domača naslova, zmaga v srednjeevropski ligi in dobri nastopi v Evropi. Lani ciljev nismo izpolnili, a to nismo ocenili kot katastrofo. Res da po dolgih letih ne bomo igrali lige prvakov, toda z igranjem v pokalu challenge se odpirajo drugačne priložnosti za dokazovanje. Po koncu lanske sezone smo se takoj zganili, naredili analize in krenili v prenovo ekipe in strokovnega štaba. V okviru proračuna visokega okrog milijona evrov smo sestavili ekipo, verjamem, da sta športni direktor Aleš Jerala in trener izbrala igralce, ki bodo cilje izpolnili," je za uvod v novinarsko konferenco poskrbel predsednik kluba Rasto Oderlap.

V klub sta se tako vrnila tudi dva slovenska reprezentanta. Libero Jani Kovačič se je vrnil iz Italije, Alen Šket pa iz Merkur Maribora, ki je lani z njegovo pomočjo premagal ACH v finalu končnice prvenstva.

Alen Šket in Jani Kovačič | Avtor: Profimedia Profimedia

"Ekipo smo sestavljali skupaj z novim trenerjem. Ta je bil prisoten že konec lanske sezone, tako da si je lahko ogledal lanski finalni turnir pokala. Dolgo časa sva si izmenjavala informacije in na koncu nam je uspelo pripeljati igralce, ki si jih je želel in ki so bili na našem radarju. Še posebej sem vesel, da sta se v klub vrnila reprezentanta Jani Kovačič in Alen Šket. Mislim, da imamo dobro ekipo, kombinacijo mladih in izkušenih igralcev, ki bo sposobna izpolniti cilje. Prioriteta bo zagotovo vrnitev državnega naslova," je dejal direktor Aleš Jerala.

Večina okrepitev prihaja s področja nekdanje Jugoslavije, tako so v Ljubljano privabili črnogorskega reprezentančnega sprejemalca Nemanjo Peruničića, srbskega blokerja Nemanjo Mašulovića, srbskega podajalca Vuka Todorovića, ki bo zamenjal Gregorja Ropreta (slovenski reprezentant se je preselil v Francijo), in makedonskega korektorja Nikolo Gjorgijeva.

Vuk Todorović | Avtor: Profimedia Profimedia

Trener Kašić je z igralci in tudi njihovim delom zaenkrat zadovoljen, a pravi, da se vedno da še bolje. Prisega na trdo delo, o rezultatskih pričakovanjih noče govoriti, trdi, da bodo ob dobrem delu uspehi prišli sami. Da se zaenkrat na treningih dobro dela, pa je potrdil tudi novi kapetan, izkušeni sprejemalec in nekdanji reprezentant Jan Pokeršnik.

"Mislim, da že zdaj dobro delujemo, pričakujem pa, da bo forma rasla. Odigrali smo prijateljsko tekmo z Dobom, izid je bil sicer neodločen, a ni bil v prvem planu. Mislim, da imamo letos res široko klop, kakovostne igralce, dokazati pa se moramo tudi kot ekipa. Prepričan sem, da smo precej močnejši kot lani, igrali bomo hitrejšo odbojko kot do zdaj, verjamem, da bomo s servisi lomili tekmece. Ker smo lani izgubili domači lovoriki, bomo še dodatno motivirani. Že lani smo bili po neuspehu trdno odločeni, da naslova vrnemo, Calcit Volley in Merkur Maribor spoštujemo, tudi letos imata odlični ekipi, toda mi smo prepričani, da smo boljši," je optimistično razpoložen sprejemalec, ki se je zaradi igranja odbojke na mivki ekipi priključil pozneje.

Jan Pokeršnik | Avtor: Profimedia Profimedia

Tudi kapetan posebej ne obžaluje dejstva, da ne bodo igrali v ligi prvakov: "Vsekakor si vsi želimo igrati v ligi prvakov, toda tudi v drugih evropskih pokalih se igra kakovostna odbojka. Tudi v pokalu challenge so dobre ekipe, že prvi tekmeci, Ukrajinci, bodo zelo zelo nevarni. Potem so tu še ekipe iz najmočnejših lig. Vseeno pa mislim, da spadamo med štiri najboljše ekipe v tem pokalu, zato bo glavni cilj polfinale, želja pa zmaga."

Državno prvenstvo se sicer začne že to soboto, ko bo ACH Volley gostoval pri Panviti Pomgrad v Murski Soboti.

ACH Volley "Uresničene sanje" Šport ACH Volley v svoje vrste pripeljal še enega tujega reprezentanta Nikola Gjorgiev Izjemna okrepitev Šport ACH Volley pripeljal odbojkarskega zvezdnika, kapetana reprezentance Alen Šket Vrnitev po 8 letih Šport ACH v svoje vrste pripeljal enega najboljših slovenskih igralcev ACH Volley Sestavljen mozaik Šport Slovenski velikan razkril, kdo bo klub poizkusil popeljati do stare slave ACH Volley Kakšni okrepitvi! Šport Slovenski velikan v svoje vrste zvabil dva reprezentanta svetovne velesile ACH Volley Odmevne okrepitve Šport Slovenski velikan razkril novega trenerja, prihaja tudi slovenski reprezentant
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.