Šport
872 ogledov

Tudi slovenski odbojkarji poslali jasno sporočilo Putinu

Slovenska odbojkarska reprezentanca Profimedia
Slovenski odbojkarji ne bodo šli na SP v Rusijo!

Odbojkarska zveza Slovenije (OZS) je danes sporočila, da glede na trenutne razmere moške reprezentance na svetovno prvenstvo ne bo poslala, če bo prvenstvo potekalo v Rusiji. SP je sicer predvideno med 26. avgustom in 11. septembrom. Za zdaj država gostiteljica tega turnirja ostaja Rusija.

Kot so zapisali v sporočilu za javnost, OZS "pozorno spremlja dogajanje in obsoja vojaški napad na Ukrajino". Zato so se v luči ruske invazije na Ukrajino odločili, da reprezentance ne pošljejo na SP, če bo ostalo pri tem, da bo prvenstvo gostila Rusija.

"Tovrstno odločitev podpira tudi Olimpijski komite Slovenije, izmed držav članic Evropske odbojkarske konfederacije (CEV) pa sta se enako kot Slovenija že odločili Poljska in Francija. Podobno lahko v kratkem pričakujemo še s strani drugih članic evropske in svetovne zveze," so pri OZS zapisali v sporočilu za javnost.

Vodstvo Mednarodne odbojkarske zveze (FIVB) je sicer še v petek potrdilo, da Rusija ostaja gostiteljica letošnjega svetovnega prvenstva za moške, v sobotni izjavi pa so s sedeža FIVB sporočili, da bodo vseskozi spremljali razmere v Ukrajini in se na podlagi položaja odločili o usodi svetovnega prvenstva.

Slovenska odbojkarska reprezentanca | Avtor: Profimedia Profimedia

Je pa FIVB rusko odbojkarsko zvezo že obvestila, da bo za turnirja elitne lige narodov za odbojkarje in odbojkarice, ki bi ju morala junija oz. julija gostiti Ufa in Kemerovo, poiskala druga organizatorja. V Ufi bi sprva morali na svojem tretjem turnirju v letošnji ligi narodov med 5. in 10. julijem igrati tudi Slovenci.

"CEV je z namenom, da zaščiti športnike in druge udeležence ter tudi integriteto vseh tekmovanj pod svojim okriljem, do nadaljnjega odpovedala vsa tekmovanja na območju Rusije in Ukrajine, odigrana bodo na nevtralnih območjih. Organizacijo tekmovanj, ki bi ju morali v bližnji prihodnosti organizirati Rusija in Ukrajina, bo CEV dodelila drugim organizatorjem," so se dodali na OZS.

 
Komentarjev 1
  • Clara_Stump 09:20 28.februar 2022.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. Prvi mesec sem od Googla doma prejel 21.758 $, prejšnji mesec pa sem plačal 29.467 $ za 3-urni delovnik. To naredim ............ >>>>>>>>>> 𝑾𝒘𝒘.𝑱𝒐𝒃𝒛𝑪𝒂𝒓𝒕.𝑪𝒐𝒎

Sorodne novice