Svet
7325 ogledov

Putin želi Zelenskega zvabiti v Belorusijo

aleksander lukašenko Epa
Rusija je danes sporočila, da se je pripravljena pogajati z Ukrajino, kot kraj za pogovore pa predlaga Gomel v Belorusiji. Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je odgovoril, da so pripravljeni na pogovore, a ne v Belorusiji, od koder ruske sile napadajo Ukrajino.

"Delegacija, v kateri so predstavniki ministrstev za zunanje zadeve in obrambo ter drugih služb, zlasti predsedniške administracije, je prispela v Belorusijo za pogajanja z Ukrajinci," je danes po poročanju tujih tiskovnih agencij sporočil tiskovni predstavnik Kremlja.

Ukrajinski predsednik Zelenski je predlog o pogajanjih v Belorusiji zavrnil, se je pa pripravljen pogajati kjerkoli drugje. Kot je dejal, so pripravljeni na vse kraje, od koder na Ukrajino ne letijo ruske rakete. "Varšava, Bratislava, Budimpešta, Istanbul, Baku. Vsa ta mesta smo predlagali. In ustrezalo nam bi tudi katero koli drugo mesto," je dejal v videoposnetku.

Zelenski je še dejal, da je bila minula noč zelo težka, tarča ruskega obstreljevanja pa je bila civilna infrastruktura. Kot je dejal, ruske sile napadajo stanovanjska območja, kjer ni nobene vojaške infrastrukture.

Ukrajinski predsednik je sicer k boju proti Rusom povabil tudi tujce.

dezurni@styria-media.si

Vasilkov ukrajina Svet Obstreljevanje rafinerije. Velik požar, v zrak se dviga gost črn dim Ujeti nogometaši Beg za življenje Šport Čeferin z izjemno akcijo uspel rešiti ujete nogometaše Anonymous napad Svet Hekerska skupina Anonymous sesula ruske spletne strani in televizijo
Komentarjev 63
  • jakec1575 12:08 27.februar 2022.

    Putin predlaga Minsk zaradi minsk 2 in ugrabitve zelenskega. Zelenski predlaga Poljsko, ki je naravni sovraznik Rusov in Putin popiz...... realna drzava je slovaska. Ne madzarska. Slovaki so slovani. Cislani v zgodovini rusov in dobri sosedi ukrajine. Slovenija je predalec. ...prikaži več Bi pa bila lahko, ce ne bi jansa tako ostro nastopil.

  • Mahi 11:29 27.februar 2022.

    Vsi ki pište, da so za vse krivi Američani. Koliko novih vojn je sprožil Trump v svoji karieri?

  • marko345 10:38 27.februar 2022.

    Vsi, ki tukaj navijate za Ruse bi bili v primeru napada na Slovenijo na strani napadalca.