Šport > Nogomet
46175 ogledov

Čeferin z izjemno akcijo uspel rešiti ujete nogometaše

Ujeti nogometaši
1/4
Junior Moraes
Aleksander Čeferin je uspel organizirati prevoz ter rešiti v Ukrajini ujete nogometaše.

Medtem ko naj bi Uefa in francoska vlada še naprej skušala zagotoviti pomoč vsem nogometašem ujetim v Ukrajini, kjer naj bi bilo v Kijevu ujetih tudi 57 tujih nogometašev, se je v zadevo neposredno vpletel kar predsednik krovne evropske nogometne organizacije Aleksander Čeferin, kateremu je uspelo organizirati poseben prevoz za ujete nogometaše in nihove družine do romunske meje.

Ujeti nogometaši | Avtor: Junior Moraes Junior Moraes

Mnogo nogometašev in ostalih nogometnih funkcionarjev ni imelo nobene ideje, kako bi se rešili, prvoten načrt pa je bil pobeg v mesto Lvov, ki se nahaja bližje poljski meji. Vodilni možje njihovih klubov pa so jim svetovali, naj ne zapuščajo hotelov. Nato pa je prišla rešitev v obliki klica prvega moža Uefe, ki jim je obljubil, da jih bo rešil od tod.

"Ko sem videl fotografije ujetih nogometašev in njihovih družin, tudi dojenčkov, sem vedel, da moram pomagati. Bili so psihično čisto na dnu. Ko smo govorili po telefonu in so hoteli kar peš na cesto, sem jim govoril: 'Zagotovo vas bom spravil ven, samo umirite se!' Nekako sem si mislil, da mi bo uspelo, a vedel tega nisem. Moral sem jim dvigovati moralo," je v pogovoru za portal 24ur pojasnil Čeferin.

aleksander čeferin | Avtor: Epa Epa

Pri iskanju pomoči pri evropskih vladah je prvi mož evropskega nogometa sicer naletel na gluha ušesa, saj se nobena ni želela vpletati in prevzeti odgovornosti, a je na koncu pomoč našel neposredno pri Ukrajinski nogometni zvezi.

Ta je zagotovila dva avtobusa, ki sta nogometaše in nihove družine prevzela in jih odpeljala do železniške postaje. V soboto ob 16.50 so se vkrcali na vlak za Romunijo. Iz poročila pa sicer ni jasno, koliko jih je bilo prepeljanih iz Ukrajine, a New York Times piše, da naj bi se rešilo okoli 70 nogometašev.

Komentarjev 8
  • Avatar Lenstiatta
    Lenstiatta 19:32 27.februar 2022.

    Dobrodošli v najboljši intimni klub - - Se︆︆ns︆︆to︆︆s︆︆.︆︆C︆︆o︆︆m

  • MK 14:19 27.februar 2022.

    smilijo se mi miljonarji.... naj bi se peljali v svojih BMW in Mercedes jeepih. Rešil naj bi raje ženske in otroke, ki ostajajo v podzemnih garažah, spijo na modrocih, na mrazu in sredi raket, ki jih pošilja Nori Ivan. Smrt ...prikaži več Ruski vojski. Slava Ukrajini

  • Judith_Carter 10:20 27.februar 2022.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. Prvi mesec sem od Googla doma prejel 21.758 $, prejšnji mesec pa sem plačal 29.467 $ za 3-urni delovnik. To naredim ............ >>>>>>>>>> 𝑾𝒘𝒘.𝑱𝒐𝒃𝒛𝑪𝒂𝒓𝒕.𝑪𝒐𝒎

Sorodne novice