Svet
194263 ogledov

Klofuta Putinu, ki je ni pričakoval

Vladimir Putin Epa
Moskva je naletela na negativen odgovor v Kazahstanu.

Kazahstan je eden najbližjih zaveznikov Ruske Federacije. Tamkajšnja vladajoča garnitura je vendarle zavrnila zahtevo Moskve, da se priključi ruski invaziji na Ukrajino. 

Kot poroča NBC News, je ta nekdanja sovjetska republika objavila tudi, da ne priznava dveh samooklicanih ukrajinskih pokrajin, Ljudsko republiko Doneck in Ljudsko republiko Lugansk, ki ju proruski separatisti na vzhodu Ukrajine vodijo od leta 2014. 

Takšno stališče oziroma odgovor Kazahstana opazovalci komentirajo kot presenečenje, pa tudi močan udarec Moskvi. 

V Washingtonu so, pričakovano, zadovoljni s takšnim razvojem situacje. V sporočilu ameriškega Sveta za nacionalno varnost je zapisano, da pozdravljajo objavo Kazahstana, da ne bo priznal omenjenih pokrajin in še, da se ne bo pridružil Putinovi vojni v Ukrajini. 

Francija pošilja vojake v Romunijo

Medtem je Francija sporočila, da bo po ruski invaziji v Ukrajino v okviru Natovih sil v Romunijo poslala 500 pripadnikov vojske z oklepnimi vozili, je sporočil načelnik generalštaba vojske Thierry Burkhard. Dodal je, da bo Francija zaradi vojne v Ukrajini ohranila svojo vojaško prisotnost v Estoniji tudi po mesecu marcu, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Francoski predsednik Emmanuel Macron je že v zadnjih tednih za razrešitev konflikta poudarjal pomen diplomacije. Vladimirja Putina je na prošnjo ukrajinskega predsednika Volodimirja Zelenskega v telefonskem pogovoru v četrtek pozval, naj prekine spopade v Ukrajini, kar pa, kot je kasneje priznal, ni imelo učinka.

Ukrajina, vojna, Kijev Vojna Svet Šokantni posnetek boja v Kijevu Ukrajina Vojna Svet Ukrajinci objavili število žrtev na ruski strani

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 35
  • Judith_Carter 10:40 27.februar 2022.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. Prvi mesec sem od Googla doma prejel 21.758 $, prejšnji mesec pa sem plačal 29.467 $ za 3-urni delovnik. To naredim ............ >>>>>>>>>> 𝑾𝒘𝒘.𝑱𝒐𝒃𝒛𝑪𝒂𝒓𝒕.𝑪𝒐𝒎

  • jakec1575 09:41 27.februar 2022.

    Ukrajina je bitka za rudna in narodna bogastva. Ukrajina je 2-4 mestu za stevilne surovine. Vse ostalo propaganda

  • Majazmaja 19:05 26.februar 2022.

    Vlado je 8 let gledal in čakal, da so v teh dveh republikah pobili 13k - 15k Rusov, jeza se je nabirala in zdaj je prišla na plano. Vlado je izjemno jezen. Ne vem, kako to, da ni izvedel referenduma, ...prikaži več tako kot na Krimu, ko jih je bilo za odcepitev več kot 90 % prebivalcev ... In kjer so se UA vojaki predajali kot po tekočem traku. Tam se je ''boril'' (na UA strani) eden mojih sodelavcev. V resnici nihče ni bil pripravljen dati življenja za UA ...