Svet
5386 ogledov

Obstreljevanje rafinerije. Velik požar, v zrak se dviga gost črn dim

Vasilkov Reševalni pas/Twitter
Ruske sile so danes vstopile v drugo največje ukrajinsko mesto Harkov, poročajo tuje tiskovne agencije. Medtem je bilo v prestolnici Kijev ponoči dokaj mirno, so pa ruske sile obstreljevale naftno rafinerijo v Vasilklivu okoli 30 kilometrov jugozahodno od Kijeva. Izbruhnil je velik požar.

Vodja regionalne uprave v Harkovu Oleg Sinegubov je po poročanju BBC povedal, da so v severni del mesta vstopila ruska lahka vojaška vozila. Ljudi je pozval, naj ne hodijo na ulice. Tudi posnetki kažejo ruska vozila na ulicah mesta na severovzhodu Ukrajine.

Iz Harkova so ponoči poročali o obstreljevanju. Ruska raketa je zadela devetnadstropno stavbo, pri čemer je umrla najmanj ena oseba, več je bilo ranjenih. Zadeli so tudi plinovod v bližini mesta.

Rusko obrambno ministrstvo je davi po poročanju francoske tiskovne agencije AFP sporočilo, da imajo pod nadzorom mesti Herson in Berdjansk na jugovzhodu Ukrajine.

Nastal je velik požar

V Kijevu, kjer do ponedeljka zjutraj velja policijska ura, je medtem noč minila dokaj mirno, čeprav so se sredi noči oglasile sirene.

Ruske sile so obstreljevale rafinerijo v Vasilkovu, v bližini katerega je ukrajinska letalska baza. Nastal je velik požar, v zrak se dviga gost črn dim.

Po poročanju nemške tiskovne agencije dpa naj bi boji potekali tudi v bližini odlagališča radioaktivnih odpadkov, ki naj bi ga zadelo več ruskih granat. Po prvih meritvah sicer stopnja radioaktivnega sevanja ni povišana.

dezurni@styria-media.si

Oleg Rogoza intervju Slovenija "Ne smemo živeti v iluziji, da se bo Putin kar ustavil, če mu malo popustimo" Ujeti nogometaši Beg za življenje Šport Čeferin z izjemno akcijo uspel rešiti ujete nogometaše Ruska biatlonka Ogorčenje Rusov Šport Rusi besni nad odločitvijo MOK-a, biatlonci že bojkotirajo tekmovanja
Komentarjev 8
  • nostradamus 11:17 27.februar 2022.

    vsi ki podpirate trenutno rusko agresijo na ukrajino se ne zavedate da smo na pragu 3 svetovne vojne ukrajina,sirija,bih,kosovo vse to so mozna nova zarisca in zelo malo je treba da eksplodirajo si mar res zelite nove morije????

  • Judith_Carter 10:25 27.februar 2022.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. Prvi mesec sem od Googla doma prejel 21.758 $, prejšnji mesec pa sem plačal 29.467 $ za 3-urni delovnik. To naredim ............ >>>>>>>>>> 𝑾𝒘𝒘.𝑱𝒐𝒃𝒛𝑪𝒂𝒓𝒕.𝑪𝒐𝒎

  • malarin 09:51 27.februar 2022.

    zurnal, kaj ne premorete nobenega zemljevida ? ? ? ?