Afera pica: "Očitke Dancev zavračamo!"

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Krovna rokometna zveza se je odzvala na navedbe v danskih medijih.
Oglej si celoten članek

Rokometna zveza Slovenije (RZS) je v izjavi za javnost zavrnila namigovanja danske televizije TV 2, ki je objavila pogovor, v katerem je direktor danske reprezentance Morten Henriksen zatrdil, da je slovenska reprezentanca sama odgovorna za zastrupitev s hrano svojih rokometašev.

Danska televizija TV 2 je prispevek o naročanju pic zunaj mehurčka objavila po izpadu Slovenije s svetovnega prvenstva v Egiptu, zgodbo pa so povzeli številni mediji.

Svetovno prvenstvo Hrvaška dobila še eno priložnost, nato doživela epsko blamažo

"Na to temo na Rokometni zvezi Slovenije podajamo uraden odgovor, s katerim očitke direktorja danske reprezentance zavračamo," so zapisali pri RZS. "Posamezni igralci so si resda naročili pico, a je bilo naročilo opravljeno v hotelski restavraciji, znotraj organiziranega mehurčka v Kairu, saj nihče, ki ni bil testiran in torej del mehurčka, ni mogel v hotel. In ravno tako nihče ni mogel ven," so pojasnili.

Do neljubih težav je, kot dodajajo, v vsakem primeru prišlo znotraj mehurčka: "S tem zapisom zaključujemo polemiko in se bomo raje posvetili pripravam na naslednje izzive, ki nas čakajo že zelo hitro."

Slovenska rokometna reprezentanca je prek RZS v ponedeljkovi izjavi za javnost kritično ocenila organizacijo SP v Egiptu ter dogajanje pred odločilno tekmo drugega dela proti domačinu, potem ko se je 12 igralcev slovenske reprezentance v roku 24 ur zastrupilo s hrano.

Slovenci so izpadli v drugem delu tekmovanja, potem ko so na zadnji tekmi proti Egiptu remizirali s 25:25 in ostali brez mesta med najboljšimi osmimi ekipami prvenstva.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • izy
    16:53 26. Januar 2021.

    Lahko pojete dunajca, celo piščančje bedro ali ribo, žal nimate nobene akcije na krila, obramba poka po šivih, nimate strelca …

  • 16:24 26. Januar 2021.

    Pica gor ali dol. bolje, da so pojedli pice in se z gostitelji prijateljsko razšli, kot pa da bi jih …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.