Afrika se je pojavila na obzorju

Foto: Žurnal24 pri_birsa1_bam_191107_main
V predzadnji tekmi kvalifikacijskega ciklusa so slovenski nogometaši v gosteh z 2:0 odpravili Slovake in naredili velik korak proti uvrstitvi na svetovno prvenstvo v Južnoafriški republiki.
Oglej si celoten članek
Dočakali smo svoj trenutek, zabili in dobro pripeljali tekmo do konca. Fantom čestitam, korak naprej k cilju. Domačinom čestitam, vem da je težko izgubiti ob taki evforiji.
Matjaž Kek

Slovenci so si s prvo gostujočo zmago v kvalifikacijskem ciklusu proti Slovakom sredi Bratislave na stežaj odprli vrata v Južnoafriško republiko. Že od prve minute dalje so slovenski nogometaši odločno krenili v napad. Domačini so delovali zmedeno, a v prvih 45. minutah se izid ni spremenil. Tudi po uvodnih minutah drugega dela ni nič kazalo, da bi se izid utegnil spremeniti. V 56. minuti pa je na sceno stopil Valter Birsa in s pravo mojstrovino Slovenijo popeljal v vodstvo. Slovaki se po prejetem zadetku nikakor niso uspeli zbrati, Robert Koren in ostali pa so zanesljivo branili svojo prednost. Izjemno pomembno zmago je v 90. minuti potrdil rezrvist Nejc Pečnik, ki je zadel po hitrem protinapadu.

Po koncu srečanja se je prešerno razpoloženim reprezentantom v slačilnici pridružil tudi sam predsednik vlade Borut Pahor. "Dočakali smo svoj trenutek, zabili in dobro pripeljali tekmo do konca. Fantom čestitam, korak naprej k cilju. Domačinom čestitam, vem da je težko izgubiti ob taki evforiji,“ je po izjemno pomembni zmagi dejal selektor Matjaž Kek, ki je nato skupaj s svojimi fanti v zadnjem kolu na kolena spravil nekaj razredov slabši San Marino. Kar je sledilo v dodatnih kvalifikacijah z Rusijo pa vsi dobro vemo.

Kvalifikacije za SP 2010, 9. kolo:

Slovaška : Slovenija 0:2 (0:0)
Birsa (56), Pečnik (90)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.