Šport
21 ogledov

Afrika se je pojavila na obzorju

pri_birsa1_bam_191107_main Žurnal24 main
V predzadnji tekmi kvalifikacijskega ciklusa so slovenski nogometaši v gosteh z 2:0 odpravili Slovake in naredili velik korak proti uvrstitvi na svetovno prvenstvo v Južnoafriški republiki.
Dočakali smo svoj trenutek, zabili in dobro pripeljali tekmo do konca. Fantom čestitam, korak naprej k cilju. Domačinom čestitam, vem da je težko izgubiti ob taki evforiji.
Matjaž Kek

Slovenci so si s prvo gostujočo zmago v kvalifikacijskem ciklusu proti Slovakom sredi Bratislave na stežaj odprli vrata v Južnoafriško republiko. Že od prve minute dalje so slovenski nogometaši odločno krenili v napad. Domačini so delovali zmedeno, a v prvih 45. minutah se izid ni spremenil. Tudi po uvodnih minutah drugega dela ni nič kazalo, da bi se izid utegnil spremeniti. V 56. minuti pa je na sceno stopil Valter Birsa in s pravo mojstrovino Slovenijo popeljal v vodstvo. Slovaki se po prejetem zadetku nikakor niso uspeli zbrati, Robert Koren in ostali pa so zanesljivo branili svojo prednost. Izjemno pomembno zmago je v 90. minuti potrdil rezrvist Nejc Pečnik, ki je zadel po hitrem protinapadu.

Po koncu srečanja se je prešerno razpoloženim reprezentantom v slačilnici pridružil tudi sam predsednik vlade Borut Pahor. "Dočakali smo svoj trenutek, zabili in dobro pripeljali tekmo do konca. Fantom čestitam, korak naprej k cilju. Domačinom čestitam, vem da je težko izgubiti ob taki evforiji,“ je po izjemno pomembni zmagi dejal selektor Matjaž Kek, ki je nato skupaj s svojimi fanti v zadnjem kolu na kolena spravil nekaj razredov slabši San Marino. Kar je sledilo v dodatnih kvalifikacijah z Rusijo pa vsi dobro vemo.

Kvalifikacije za SP 2010, 9. kolo:

Slovaška : Slovenija 0:2 (0:0)
Birsa (56), Pečnik (90)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.