Aljaž Bedene navdušuje Britance

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Novopečeni Britanec Aljaž Bedene navdušuje publiko v Wimbledonu in britanske medije.
Oglej si celoten članek

Teniški igralec Aljaž Bedene, ki je pred tremi meseci postal Britanec, je s srčno borbo proti Čehu Radeku Stepanek navdušil publiku v Wimbledonu. To je bil prvi večji turnir, ki ga je Bedene odigral za Veliko Britanijo, potem ko je pred tremi meseci slovensko državljanstvo zamenjal za britansko.

25-letni Bedene je v prvem krogu Wimbledona premagal Radeka Stepaneka s 7:5, 1:6, 4:6, 6:3 in 6:4 ter prvič v karieri dosegel drugi krog katerega od Grand Slamov. Nekdanja številka osem lestvice ATP Stepanek je Britanca lahko presenetil le v drugem setu, nato pa je Bedene s podporo publike jasno premagal Čeha.

"Počutil sem se odlično,“ je Bedene povedal za Guardiana. "Ne vem, ali mi je pomagal britanski potni list. Vsekakor pa mi je pomagala publika.“

Bedene je ob prestopu postal britanska številka dva v tenisu. Medtem ko večina britanskih igralcev ni bila posebej navdušena nad njegovim prihodom v ekipo, ga je z odprtimi rokami pozdravil Andy Murray, ki upa, da se bo z Benedejem dvignila kvaliteta britanskega tenisa.  

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.