Šport
60 ogledov

Aljaž Bedene navdušuje Britance

Aljaž Bedene in Radek Stepanek Profimedias
Novopečeni Britanec Aljaž Bedene navdušuje publiko v Wimbledonu in britanske medije.

Teniški igralec Aljaž Bedene, ki je pred tremi meseci postal Britanec, je s srčno borbo proti Čehu Radeku Stepanek navdušil publiku v Wimbledonu. To je bil prvi večji turnir, ki ga je Bedene odigral za Veliko Britanijo, potem ko je pred tremi meseci slovensko državljanstvo zamenjal za britansko.

25-letni Bedene je v prvem krogu Wimbledona premagal Radeka Stepaneka s 7:5, 1:6, 4:6, 6:3 in 6:4 ter prvič v karieri dosegel drugi krog katerega od Grand Slamov. Nekdanja številka osem lestvice ATP Stepanek je Britanca lahko presenetil le v drugem setu, nato pa je Bedene s podporo publike jasno premagal Čeha.

"Počutil sem se odlično,“ je Bedene povedal za Guardiana. "Ne vem, ali mi je pomagal britanski potni list. Vsekakor pa mi je pomagala publika.“

Bedene je ob prestopu postal britanska številka dva v tenisu. Medtem ko večina britanskih igralcev ni bila posebej navdušena nad njegovim prihodom v ekipo, ga je z odprtimi rokami pozdravil Andy Murray, ki upa, da se bo z Benedejem dvignila kvaliteta britanskega tenisa.  

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.