Allegri svetuje Arsenalu: "Kupujte velike"

Foto: EPA
Foto: EPA
Trener AC Milana Massimiliano Allegri je svojemu kolegu na klopi Arsenala, Arsenu Wengerju, pred torkovo povratno tekmo osmine finala Lige prvakov svetoval, naj za osvajanje velikih pokalov kupuje – velike igralce. Rossoneri na stadion Emirates prihajajo z veliko prednostjo 4:0, toda topničarji igrajo v formi sezone.
Oglej si celoten članek

"Zame je nemogoče osvojiti naslov ali Ligo prvakov brez kupovanja velikih igralcev," je Massimiliano Allegri povedal za The Sun. "Nikoli ti ne bo uspelo brez velikih igralcev. To velja za Arsenal, Milan ali katerikoli velik klub. Moraš kupovati velike." Golobradi trener je v svoji debitantski sezoni pri AC Milanu osvojil prvi scudetto za rdeče-črne po letu 2004, zdaj pa je tik pred napredovanjem v četrtfinale Lige prvakov, saj imajo njegovi varovanci pred tekmo z Arsenalom praktično neulovljivo prednost 4:0.

Skomina bo miril Ibrahimovića & co.

"Imam močno ekipo, ampak znotraj nje imam tri velike igralce, ki prinašajo izkušnje, karakter, tehnične sposobnosti in vodenje. Potrebuješ vodje. Zame sta v vsaki ekipi dve vodji. En tehnični in taktični vodja in eden z značajem. Pri Milanu je naš tehnični vodja Zlatan Ibrahimović. Glede karakterja je bil do lani to Rino Gattuso. Zdaj sta to Mark van Bommel ali Thiago Silva," je zanimiv pogled na moštveno dinamiko razkril Allegri.

Allegriju gre zelo dobro tudi v drugi sezoni na San Siru, kjer spet diši po scudettu, bivši trener Cagliarija pa je stopil v bran Arsenu Wengerju, ki kljub zadnjim zmagam preživlja eno najtežjih sezon pri topničarjih. "Ni pošteno, da se toliko kritizira Wengerja, in ni prav, saj Arsenal vsako leto proda enega ali dva velika igralca, ekipi pa vseeno uspe igrati dobro in končati med prvimi štirimi. Če bi mi nekdo to poletje rekel, da moramo prodati Zlatana (Ibrahimovića) in Princa (Boatenga), bi rekel ne. Ne. Neeeeee ..."

Wenger: "Nemogoče želimo narediti mogoče"

Pri Arsenalu po velikih zmagah nad Tottenhamom (5:2) in Liverpoolom (2:1) pokajo od optimizma. Kljub navidez neulovljivemu zaostanku s San Sira se na stadionu Emirates obeta pravi spektakel, kjer tudi vedno pragmatični Wenger verjame v čudež. Arsenal mora (vsaj) za podaljšek zabiti štiri gole in prejeti nobenega.

"Na prvi pogled se zdi nemogoče. Ampak moraš zares poskusiti in igrati s prepričanjem ter misliti, da ti lahko uspe," pred povratnim obračunom pravi francoski profesor. "Nemogoče si želimo narediti mogoče – to je v bistvu naš cilj. V igri nikoli ne veš. Nič ne moremo izgubiti, ampak tudi vi veste, da bo za nas težko najti pravo ravnotežje med popolnim napadom in tem, da ne prejmemo zadetka."

Na drugi torkovi tekmi se bosta na lizbonskem stadionu luči pomerila Benfica in Zenit. Na verjetno najboljši tekmi osmine finala so Rusi v Sankt Peterburgu slavili s 3:2, Portugalci pa bodo po bolečem porazu proti Portu z identičnim rezultatom iskali nekaj utehe v napredovanju v četrtfinale.

Liga prvakov, osmina finala, povratni tekmi:

Torek ob 20.45:
Arsenal – AC Milan /0:4/
Benfica – Zenit Sankt Peterburg /2:3/

/X:Y/ v poševnicah je rezultat prve tekme

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.