Alonso bo spet lovil trojno krono motošporta

Foto: Profimedia Fernando Alonso
Špancu še vedno manjka tretji veliki naslov.
Oglej si celoten članek

Španski dirkač Fernando Alonso bo tudi letos nastopil na legendarni dirki 500 milj Indianapolisa v Združenih državah Amerike, poročajo španski mediji. Nekdanji dirkač formule 1 je novico o tretjem nastopu na slovitem Brickyardu objavil na družabnih omrežjih. Osemintridesetletnik iz Ovieda bo dirkal z moštvom Arrow McLaren SP, ki bo na dirki nastopilo s tremi vozniki. Dvakratni svetovni prvak v formuli 1 bo v Indianapolisu dirkal s številko 66.

"Indy 500 je najboljša dirka na svetu. Obožujem sijajne navijače, ki dogodek naredijo še bolj poseben, in dirkače, ki me pripravijo do tega, da se vsako leto rad vrnem na prizorišče. Kot vedno bom dal vse od sebe," je španskim medijem dejal Alonso, ki bo skušal osvojiti tako imenovano trojno krono motošporta.

Video Fernando Alonso pri veliki hitrosti trčil v zid

Dvakrat je zmagal na veliki nagradi Monaka v Monte Carlu (2006, 2007), v letih 2018 in 2019 pa je s Toyoto osvojil še preizkušnjo 24 ur Le Mansa. Za osvojitev trojne krone mu torej manjka le še zmaga na Brickyardu, da bi se pridružil Grahamu Hillu, edinemu preostalemu dirkaču z uspehi na vseh treh preizkušnjah.

Alonso je v tem letu sicer že preizkušal svoje sposobnosti na slovitem reliju Dakar.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.