Šport > Moto športi
1750 ogledov

Fernando Alonso pri veliki hitrosti trčil v zid

Fernando Alonso
1/2
Trening pred slovito dirko Indy 500 se je nesrečno končal za nekdanjega svetovnega prvaka formule 1.

Dvakratni svetovni prvak formule 1 Fernando Alonso (2005 in 2006) je na treningu pri veliki hitrosti trčil v zid, nato ga je odbilo preko steze, kjer je še enkrat 'spoznal' trdoto betona. Na srečo se je vse skupaj dobro končalo za španskega zvezdnika. Sam je izstopil iz razbitega dirkalnika, bil hitro prepeljan v bolnišnico, kjer pa so preiskave pokazale, da ni utrpel hujših poškodb.

"Šlo je za mojo napako," je po nesreči dejal Alonso. Osemintridesetletni Asturijec si sicer prizadeva za sloviti hat-trick avtomobilskega športa, doslej je namreč le enemu dirkaču uspelo osvojiti tako Veliko nagrado Monaka, 24 ur Le Mansa in Indianapolis 500. V šestdesetih in sedemdesetih letih prejšnjega stoletja je to uspelo pokojnemu Britancu Grahamu Hillu.

Alonsu do ponovitve tega dosežka manjka le zmaga v Indianapolisu. V svoji 17-letni karieri je dvakrat dobil dirko v kneževini, po slovesu od formule 1 pa je takoj slavil tudi v Le Mansu. 

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice