Šport > Moto športi
2002 ogledov

Alonso odvrgel rokavice: Pričakujem opravičilo!

fernando alonso Epa
Dvakratni svetovni prvak od Red Bulla pričakuje javno opravičilo.

Fernando Alonso (McLaren), ki se po koncu letošnje sezone poslavlja od elitnega dirkaškega športa, je na prizorišču VN Belgije v Sap-Francorchampsu, kjer bo v nedeljo na sporedu 13. letošnja dirka, vztrajal, da so mu pri Red Bullu ponudili sedež za sezono 2019.

Force India F1 Šport S spremembo imena rešili 400 delovnih mest

Španec trdi, da je v zadnjem desetletju od avstrijske ekipe dobil vsaj šest ponudb za sodelovanje, zato ne more razumeti, zakaj ga je šef moštva Christian Horner ožigosal za težavnega dirkača, ki bi v ekipo vnesel kaos in nemir. Od Red Bulla zdaj pričakuje javno opravičilo.

fernando alonso Vrata zaprta Šport Red Bullova klofuta kaotičnemu Alonsu

Predstavniki moštva so navedbe zanikali, kot pravijo, je bil Alonso na seznamu kandidatov, a je že zelo zgodaj izpadel iz enačbe. Red Bullov dolgoletni svetovalec dr. Helmut Marko je razkril, da so se z Alonsom pogajali leta 2007, a so bili pogovori zelo naporni, saj Španec pod nobenim pogojem ne odstopa od vloge prve violine.

"Ja, dobil sem ponudbe od Red Bulla. Leta 2007, 2009, 2011, 2013 in dve v letošnji sezoni. Eno v Monaku in eno avgusta. Vesel sem vašega vprašanja, saj so izjave Christiana Hornerja in Helmuta Marka povsem izven konteksta. Presenetilo me je, da sem kaotičen dirkač, s katerim je težko delati. Nikoli nismo delali skupaj, za nameček pa so me v zadnjih letih večkrat lovili, zdaj pa govorijo, kako so zvesti svojemu mladinskemu programu. To je zelo čudno in nepošteno do mene. Christianu sem poslal sporočilo. Opravičil se mi je po elektronski pošti, zdaj pa upam, da se bo opravičil še enkrat," je pojasnil Alonso.

Pierre Gasly F1 Šport Red Bull že nadomestil Ricciarda

Horner za zdaj vztraja, da Alonsu od leta 2007 niso posredovali nobene ponudbe, priznal pa je, da so bili pogosto v stiku z njegovim agentom Flaviom Briatorejem. "Alonsu smo ponudili pogodbo, a to je bilo leta 2007. Po mojih informacijah mu od takrat naprej nihče ni ponujal dogovora. Fernando je odličen dirkač, velik talent, vendar ne ustreza profilu našega moštva," je sporočil šef Red Bulla.

christian horner | Avtor: EPA EPA

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice