Šport > Moto športi
1036 ogledov

Red Bullova klofuta kaotičnemu Alonsu

fernando alonso Epa
Želja dvakratnega svetovnega prvaka bo, kot kaže, ostala neuslišana.

Sedemintridesetletni Fernando Alonso (McLaren) se po neuspešni avanturi v Wokingu želi v jeseni kariere pridružiti ekipi, s katero bi lahko napadel tretji naslov svetovnega prvaka. Ker so mesta pri Ferrariju in Mercedesu zasedena, je njegova edina preostala možnost Red Bull.

Žarek upanja je za španskega dirkača posijal po nenadnem odhodu Daniela Ricciarda, ki se po koncu sezone seli k Renaultu. Alonso se je nemudoma znašel na seznamu možnih naslednikov, a je njegove upe hitro pogasil šed Red Bulla Christian Horner.

daniel ricciardo Šok Šport Šef Red Bulla je bil prepričan, da se samo šali

"Fernanda zelo spoštujem. Gre za izjemnega, fantastičnega dirkača," je povedal Horner, a poudaril, da bi bil prihod dvakratnega svetovnega prvaka slaba naložba za prihodnost. "Težko si je zamisliti takšen scenarij. Kjerkorli se je pojavil, je povzročil kaos. Nisem prepričan, če bi bil prihod Fernanda najbolj zdrava stvar za našo ekipo."

fernando alonso | Avtor: Epa Epa

Glavna kandidata za Ricciardovega naslednika tako ostajata Carlos Sainz (Renault) in Pierre Gasly (Toro Rosso), oba člana Red Bullovega dirkaškega podmladka. "Oba sta zelo hitro dirkača, vendar imata sklenjeni pogodbi do konca sezone in še dlje. Pregledali bomo vse razpoložljive možnosti in izbrali pravo pot za našo ekipo," pojanjuje prvi mož ekipe.

Hornner je prepričan, da je bil Ricciardov odhod povezan z moštvenim kolegom Maxom Verstappnom. Avstralec je sicer zatrjeval, da si je zaželel novega izziva in se pri tem naslonil na Renaultove pretekle uspehe v F1, vendar mu šef ne verjame povsem.

red bull Razpad sistema Šport "Z njimi nočemo imeti nobenega opravka več"

"Daniel pravi, da si je zaželel spremembe. Iz racionalnega stališča je težko razumeti njegovo odločitev, a očitno ima svoje razloge. Mislim, da ni hotel igrati podporne vloge Maxu Verstappnu, ki se razvija in postaja vedno hitrejši. Pri Red Bullu bi imela zagotovljen enakovreden status, vendar imam občutek, da je to vplvalo na njegovo odločitev. Če bi šlo za Ferrari ali Mercedes, bi razumel, a v tem obdobju kariere je sprejel zelo tvegano odločitev," je sklenil šef Red Bulla.

horner verstappen | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice