Šport > Moto športi
2589 ogledov

Presaditev pljuč ni posledica hude nesreče

niki lauda Instagram
Stanje trikratnega svetovnega prvaka se počasi izboljšuje.

Nekdanji avstrijski dirkač Niki Lauda je moral zaradi nenadne infekcije prekiniti počitnice na Ibizi. 69-letnika so nemudoma prepeljali na Dunaj, kjer je uspešno prestal presaditev pljuč.

niki lauda Na nitki Šport Legendarni Lauda v kritičnem stanju po operaciji

Življenje trikratnega svetovnega prvaka formule 1 (1975, 1977, 1984) je nekaj časa viselo na nitki, nove informacije o njegovem zdravstvenem stanju pa vlivajo več optimizma.

"Vse poteka po načrtu in lahko rečemo, da smo zelo zadovoljni," je povedal kirurg Walter Klepetko in pojasnil, da okrevanje po tovrstnih posegih traja od dva do tri tedne, vendar je glede na starost pacienta velika verjetnost, da se bo proces nekoliko zavlekel.

Po operaciji so se pojavila ugibanja, ali so zdravstvene težave povezan ez nesrečo na VN Namčije leta 1976, v kateri je Lauda ostal ujet v gorečem dirkalniku in utrpel hude opekline. "Z gotovostjo lahko trdimo, da presaditev pljuč ni zakasnela posledica nesreče v gorečem dirkalniku," je dodal kirurg.

niki lauda | Avtor: Epa Epa

Laudino zdravstveno stanje podrobno spremljajo tudi pri Mercedesu. "Čeprav bi morali uživati začetek poletnih počitnic, se nihče pri Mercedesu ne more pretvarjati, da je vesel. Naše misli so z Nikijem, Birgit in družino Lauda. Niki vam je znan kot zelo odporen in močan človek. Legenda formule 1. Pri Mercedesu ga vidimo kot našega predsednika, mentorja in prijatelja. Pogrešali smo ga v Hockenheimu in na Madžarskem. Komaj čakamo, da bo ponovno z nami. Okrevanje ni dirka. Želimo mu varno in hitro okrevanje - v tem vrstnem redu. Pogrešamo te, prijatelj," so sporočili iz srebrne garaže.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice