Šport > Moto športi
793 ogledov

Legendarni Lauda v kritičnem stanju po operaciji

niki lauda
Življenje legendarnega avstrijskega dirkača formule 1 naj bi viselo na nitki.

Legendarni voznik formule ena in trikratni svetovni prvak Niki Lauda je moral sinoči na nujno operacijo. Na Dunaju so mu zaradi hude bolezni presadili pljuča, a čeprav so zdravniki povedali, da je poseg uspel, bo njegovo življenje še nekaj dni viselo na nitki.

V sporočilu za javnost je vodstvo bolnišnice zapisalo, da je bila operacija uspešna in da družina prosi za mir in spoštovanje zasebnosti. Nemški in avstrijski mediji dodajajo, da je stanje 69-letnega Laude kritično, saj se prvih nekaj dni ne ve, kako se bo telo odzvalo na poseg.

Lauda se je leta 1976 hudo ponesrečil na dirki v Nürburgringu. Njegov Ferrari je zajel ogenj, avstrijski dirkač pa se je rešil s hudimi opeklinami, ki so trajno zaznamovale njegov obraz. Šest tednov kasneje je na dirki že sedel za volanom svojega bolida. Z zdravstvenimi težavami se srečuje že dlje časa; 1997 in 2005 je moral na presaditev ledvic.

Lauda je svetovni prvak kot voznik Ferrarija in McLarna postal v letih 1975, 1977 in 1984.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.