Šport > Moto športi
7098 ogledov

"Z njimi nočemo imeti nobenega opravka več"

red bull Epa
Neslaven konec enega najuspešnejših tandemov vseh časov.

Časi, ko sta Red Bull in Renault v F1 skupaj osvaja dirkaške in konstruktorske naslove svetovnega prvaka, so že davno minili.

Po štiriletni prevladi avstrijskega moštva (2010-2013) je štafetno palico prevzel Mercedes, čigar dominacija traja še danes.

Sorazmerno s padcem rezultatske krivulje so se začeil krhati odnosi med Red Bull in francoskim proizvajalcem motorjev. V zadnjih letih je bil najglasnejši kritik prav šef Red Bulla Christian Horner, ki je po dirki za VN Madžarske znova rohnel zaradi odstopa Maxa Verstappna.

"Ne bi rad povedal preveč," je dejal Horner. "Plačujemo milijone in milijone funtov, da bi dobili vrhunske motorje, a kot lahko sami vidite, so naši motorji daleč od tega. Razočarani smo. Počakali bomo, da se Cyril domisli novega izgovora," je dodal šef ekipe, ki po koncu sezone poslavlja od Renaulta. V prihodnji sezoni bo Red Bullove dirkalnike poganjal Hondin pogonski sklop.

 | Avtor: Epa Epa

Na Hornerjeve očitke se je odzval prvi mož Renaulta v F1 Cyril Abiteboul. "Naši šefi že od leta 2015 ne spremljajo več, kaj o nas govori Christian Horner. Povsem jasno je, da z njimi nočemo imeti nobenega opravka več. Stvar je zaključena. Imeli bodo novega dobavitelja motorjev, ki bo zapravil ogromno denarja, da bi dosegel rezultat. Želim jim vso srečo. Nimam več kaj dodati," je povedal Abiteboul.

Verstappen, ki je po odstopu na Madžarskem Renault proglasil za "popolno sr**je", je kasneje svoje besede preklical. "Ne bi smel uporabiti takšnih besed. Po dobrem začetku dirke so me premagala čustva. Nisem pričakoval, da mi bo znova odpovedal motor," je sporočil Nizozemec.

Red Bull je v letošnji sezoni dosegel tri zmage - dvakrat je slavil Daniel Ricciardo, enkrat pa Verstappen. V konstruktorski razvrstitvi je na visokem tretjem mestu, a ima več kot 100 točk zaostanka za Ferrarijem in Mercedesom.

 | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 3
  • tomislav 17:24 31.julij 2018.

    Bi se strinjal z Verstappnovo prvotno izjavo. Imel pri hiši dva renaulta, pri cliju l.93 motor soliden (1.4 8v ), pa zanič mehanika ( zavore, ležaji, končniki...), pri meganu l.96 pa poleg slabe mehanike katastrofa motor ( 1.6 8v ). ...prikaži več Trikrat je šlo tesnilo na glavi, prvič že pred prevoženimi 10.000 km. Renault nikoli več.

  • Jasmine_Drummond 15:42 31.julij 2018.

    V tem mesecu sem na spletu delal 32458 $ in sem študent s polnim delovnim časom. Uporabljam spletno poslovno priložnost, o kateri sem slišal, in sem naredil tako veliko denarja. Zelo je prijazen do uporabnika in tako sem srečna, da ...prikaži več sem izvedela o tem. To, karr sem počel .... ........... ❥❥❥ ❥❥❥❥ ❥❥❥ www.Earn91.Com

Sorodne novice