Šport > Moto športi
940 ogledov

Legenda: Hamilton misli, da je Jezus

Lewis Hamilton
Vodilni v skupni razvrstitvi si želi kakšno pohvalno besedo.

V druženju z novinarji pred dirko za VN Madžarske, kjer ima rekordnih pet zmag, je aktualni svetovni prvak Lewis Hamilton dejal, da bi si včasih zaslužil več hvale, zlasti po odlično izpeljani deževni dirki prejšnji konec tedna na nemških tleh, ko se je do zmage povzpel s 14. startnega mesta.

Posnetek si je zvečer pogledal na televiziji in bil presenečen, ker ga nekdanji dirkači, ki zdaj delajo kot strokovni komentarji, niso močno pohvalili in podali razlag, zakaj je tako dober, piše AFP. "Gledal sem dirko, na kateri sem se odlično počutil, ampak določenih stvari niso opazili," je povedal. "Na neki točki sem bil tudi za tri sekunde hitrejši od ostalih dirkačev. Niso razložili razlik, ki sem jih naredil z avtomobilom in izbranimi linijami."

Dvojna merila Šport Hamiltonov 'kiks' buri duhove, mu je Fia pogledala skozi prste?

V svoji jezi je na Instagramu objavil kritičen zapis, ki pa ga je pozneje odstranil. "Zapis sem odstranil, ker sem ga napisal na sredini oziroma proti koncu dirke, ko se je pojavilo tudi nekaj dobrih komentarjev nekdanjih dirkačev. Imajo težko nalogo, da poročajo o dogajanju na dirki."

Jacques Villeneuve, svetovni prvak iz leta 1997, je bil najbolj oster, saj je rekel, da Hamilton očitno misli, da je Jezus. "Formulo 1 je zamenjal s Hollywoodom," je kanadski dirkač, zdaj pa komentator televizijske postaje Sky Italia, povedal nemški reviji Auto Bild.

"Vse, kar naredi, je zaigrano. Na družbenih omrežjih se predstavlja, kot bi bil Jezus. Način, na katerega je pokleknil pred avtom, potem ko je imel v kvalifikacijah z njim težave, je bil videti kot Kristusovo trpljenje. Kar pa je povedal pozneje, je bilo kot govor na gori. Za povrhu vsega pa je bil še na zmagovalnem odru tako dramatičen, da so vsi lahko videli, kdo je poslal nenaden dež."

sebastian vettel VN Nemčije Šport Zmaga Hamiltona, Vettel od jeze udarjal po volanu

Dirka za VN Madžarske na Hungaroringu, kjer bo Hamilton branil 17 točk prednosti pred Vettlom v skupnem seštevku, bo v nedeljo.

Komentarjev 3
Sorodne novice