Šport > Moto športi
5448 ogledov

Hamiltonova zmaga v Nemčiji pod vprašajem

Lewis Hamilton
Lewis Hamilton je moral počakati na odločitev komisarjev.

Zmaga britanskega dirkača Lewisa Hamiltona na dirki formule 1 za VN Nemčije v Hockenheimu še nekaj časa po koncu preizkušnje ni  bila povsem zanesljiva. Vodstvo tekmovanja je namreč po dirki sporočilo, da preučuje njegovo morebitno kršenje pravil. Če bi mu zaradi prekinjenega postanka v boksih prisodili časovni pribitek, bi izgubil prvo mesto, morda pa tudi drugo.

Hamilton je sicer na stezi prišel do zmage po veliki napaki tekmeca v Ferrariju Sebastiana Vettla, ki se je kot vodilni 15 krogov pred koncem zaletel v zaščitni zid in končal dirko brez točk.

Vodstvo je nato preučevalo, ali je bil Hamiltonov manever, ko se je sprva namenil v bokse, potem pa v zadnjem hipu premislil in zapeljal nazaj na stezo, bil v skladu s pravili.

sebastian vettel VN Nemčije Šport Zmaga Hamiltona, Vettel od jeze udarjal po volanu

Če bi ugotovili, da je kršil pravila vožnje v bokse, bi ga lahko doletel časovni pribitek - če bi ta znašal pet sekund, bi izgubil zmago in bi do nje prišel njegov moštveni sotekmovalec Valtteri Bottas, če pa bi bila kazen desetsekundna, pa bi bil pred njim tudi še na dirki sicer tretji Finec Kimi Räikkönen s Ferrarijem.

A na koncu si je lahko Britanec oddahnil. Vodstvo dirke namreč ni ugotovilo kršitve pravil in ni izreklo kazni, voznik Mercedesa je dobil le opozorilo. Vrstni red je tako ostal nespremenjen.

Hamilton je tako obdržal prednost v skupnem seštevku. Ima 188 točk, 17 več kot drugouvrščeni Vettel.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.