Šport > Moto športi
799 ogledov

Vettel prvi, dva favorita iz ozadja

Lewis Hamilton Epa
Sebastian Vettel je bil dobil kvalifikacije na Hockenheimringu.

Z novim rekordom dirkališča Hockenheimring je Sebastian Vettel (Ferrari) osvojil prvi štartni položaj za nedeljsko VN Nemčije. Tako bo imel izvrstno priložnost, da končno pride do svoje prve zmaga na domači stezi. Bil je dve desetinki hitrejši od Valtterija Bottasa (Mercedes). Iz druge štartne vrste bosta enajsto dirko sezone začela Kimi Räikkönen (Ferrari) in Max Verstappen (Red Bull). Slednji naj bi bil s svojim dirkalnikom bolj nevaren na dirki. Z devetim mestom je z malo konkurenčnim Sauberjem znova navdušil mladi Monačan Charles Leclerc.

To je Vettlov peti "pole" v letošnji sezoni oziroma 55. v karieri.

Max Verstappen Hockenheim Šport Bika kažeta rogove, a vsaj Ricciardu ne bo lahko

Iz ozadja pa bosta štartala dva voznika, ki sta to sezono že okusila slast zmage. Daniel Ricciardo (Red Bull) je tako ali tako dobil kazen zaradi posega v motorni sistem in bo po 14. mestu na kvalifikacijah začel iz začelja. Težave pa je imel svetovni prvak Lewis Hamilton (Mercedes). V drugi del kvalifikacij se je sicer prebil, a tam ni več dirkal (15. mesto), saj je obstal v zaključku prvega dela. Sprva se je zdelo, da je pri poskakovanju čez robnike prišlo do okvare na menjalniku, a je po kvalifikacijah dejal, da naj bi že prej odpovedala hidravlika. Tako poklapanega Hamiltona še nismo videli.

Dirka bo v nedeljo ob 15.10. Na polovici letošnjega prvenstva ima vodilni Vettel osem točk prednosti pred branilcem naslova Hamiltonom.

F1 F1 Šport Vettel do 51. zmage, Hamilton junak dirke
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.