Šport > Moto športi
199 ogledov

Bottas trdi, da ni in ne bo v vlogi pomočnika

Valtteri Bottas in Lewis Hamilton Epa
Valtteri Bottas samo še pomočnik Lewisu Hamiltonu? Sam pravi, da ne, da sta še enakovredna.
Dvojna merila Šport Hamiltonov 'kiks' buri duhove, mu je Fia pogledala skozi prste?

Prvenstvo formule 1 se nadaljuje na Madžarskem. Lewis Hamilton (Mercedes) je po zmagi v Nemčiji in odstopu Sebastiana Vettla (Ferrari) znova vodilni v skupnem seštevku (za 17 točk). Anglež ima pred ekipnim kolegom v Mercedesu, Valtterijem Bottasom, že 66 točk prednosti. Na zadnji tekmi je Finec po navodilih iz boksov ni smel napasti in prehiteti Hamiltona. Razlog za poziv: da ne bi prišlo do trčenja in ne Hamiltonov boj za prvaka. To je uradno pojasnilo iz ekipe. In vemo, ekipa je v formuli 1 na prvem mestu. Oba sta sicer nedavno podaljšala pogodbo z Mercedesom in pri srebrnih ostajata vsaj še naslednjo sezono.

sebastian vettel VN Nemčije Šport Zmaga Hamiltona, Vettel od jeze udarjal po volanu

"Bila sva kolo ob kolesu in ekipa si je res želela dvojne zmage. Verjamem, da bi storili enako, če bi vodil jaz."

"Na nekaj zadnjih dirkah smo izgubili veliko točk, zato razumem takšno odločitev ekipe. Bila sva kolo ob kolesu in ekipa si je res želela dvojne zmage. Verjamem, da bi storili enako, če bi vodil jaz," je pred prvim treningom na Hungaroringu dejal Bottas. "Verjamem, da lahko še naprej prosto dirkam. Seveda so na posamezni dirki lahko izjeme, a za zdaj ni v načrtu, da bi bil v vlogi pomočnika. Še vedno imamo enakovreden položaj in tak je za zdaj načrt," je pojasnjeval Finec. "In upam, da bo tako do konca sezone." Da bi bilo temu res tako, bo moral pokazati nekaj več. Hamilton ima to sezono že štiri zmage, sam še nobene. 

valtteri bottas Mercedes Šport Bottas sledil Hamiltonu
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.