Šport > Moto športi
2065 ogledov

Šef Red Bulla je bil prepričan, da se samo šali

christian horner max verstappen red bull Epa Christian Horner bo vse upe položil v Maxa Verstappna.
Christian Horner ob novici ni mogel verjeti svojim ušesom.

Daniel Ricciardo, ki je za Red Bull dirkal od leta 2014, je vodstvo avstrijske ekipe presenetil z oznanilom, da se po koncu letošnje sezone seli k Renaultu.

Daniel Ricciardo Odhod Šport Pri Red Bullu bodo morali iskati novega voznika

Avstralec si je sicer želel k Ferrariju, pogajal pa se je tudi z McLarnom, a se je na koncu odločil, da je Reanult najboljša izbira. S francosko ekipo je podpisal dveletno pogodbo, njegova letna plača bo znašala dobrih 22 milijonov evrov.

Dirkačeva odločitev je šokirala tako lastnika Red Bulla Dietricha Mateschitza kot šefa ekipe Christiana Hornerja. Slednji je bil med telefonskim pogovorom prepričan, da se Ricciardo šali, a se je hitro izkazalo, da dirkaču ni do smeha.

Ricciardo je bil po odhodu Sebastiana Vettla prvo orožje avstrijske ekipe, ki pa je v zadnjih letih vse svoje upe položila v mladega Maxa Verstappna. Horner je Nizozemca javno označil za prihodnost moštva in napovedal , da bodo okoli njega gradili ekipo. Kaplja čez rob je bila razlika v plači, saj Verstappen pri Red Bullu zasluži več kot Ricciardo, čeprav slednji dosega boljše rezultate.

hamilton ricciardo | Avtor: Epa Epa

"To je bila verjetno najtežja odločitev v moji karieri doslej. Mislim, da je prišel čas za nov izziv," je ob napovedi slovesa dejal 29-letnik. Šef Red Bulla se mu je zahvalil za sodelovanje in mu zaželel vso srečo v prihodnosti, a priznal, da ga je odločitev šokirala. To pa zato, ker sta bila Ricciardo in Red Bull dogovorjena za enoletno podaljšanje pogodbe. Čeprav si je ekipa želela trajnejšega dogovora, so šli na roko dirkaču, ki se ni želel vezati. Razlog za to je bržkone prekinitev sodelovanja z Renaultom, Red Bull bo namreč v prihodnji sezoni dirkal s Hondinimi motorji.

red bull Razpad sistema Šport "Z njimi nočemo imeti nobenega opravka več"

Ricciardo je celo posnel propagandno sporočilo, s katerim je nameraval Red Bull potrditi podaljšanje sodelovanja, vendar posnetek ne bo ugledal luči sveta.

Avstralca naj bi pri Red Bullu nasledila bodisi Fernando Alonso (McLaren) bodisi Pierre Gasly (Toro Rosso).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.