Šport > Moto športi
333 ogledov

Sin dirkaške legende pri McLarnu

Carlos Sainz EPA
Pri McLarnu so tudi uradno sporočili ime novega dirkača.

Novi član moštva formule ena McLaren je 23-letni Španec Carlos Sainz mlajši, ki je z britansko ekipo podpisal večletno pogodbo. Nasledil bo rojaka Fernanda Alonsa, ki se je pri sedemintridesetih letih odločil za zaključek kariere. Novico je že v sredo sporočil ameriški ESPN, danes pa je postala uradna.

"Priznam, že od majhnega sem oboževalec McLarna, saj gre za eno najbolj prepoznavnih imen v svetu formule ena, hkrati pa za ekipo, v kateri so bile številne legende tega športa," je dejal Sainz, ki je trenutno član Renaulta in se nahaja na enajstem mestu svetovnega prvenstva.

Sainz mlajši še ni doživel večjih uspehov v formuli ena. Doslej je zbral 72 nastopov, lani pa je zasedel četrto mesto na dirki za VN Singapurja. Letos je bil peti v Azerbajdžanu, v skupno štirih sezonah pa je bil še trikrat šesti. V sezoni 2015 je osvojil 18 točk (skupno 15. mesto), naslednjo sezono 46 (12. mesto), v letu 2017 pa 54 (9. mesto).

Sainz mlajši je sicer sin Carlosa Sainza, ki je uspešno nastopal v reliju. Ta je dirkah za svetovno prvenstvo zabeležil 26 zmag, bil dvakrat svetovni prvak (1990 in 1992), štirikrat pa je v skupni razvrstitvi osvojil drugo mesto.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.