Šport > Moto športi
302 ogledov

"Vandoorne mi je bližje kot Räikkönen"

fernando alonso Epa
Dvakratni svetovni prvak je stopil v bran moštvenemu kolegu.

Fernado Alonso (McLaren) se ne strinja s kritikami na račun moštvenega kolega Stoffela Vandoorna, zato si je za podkrepitev svojega stališča izposodil Kimija Räikkönena.

Vandoorne v kvalifikacijah še nikoli ni premagal Alonsa, na dirkah pa je zbral le osem točk oziroma 36 manj od Španca (44). Čeprav je Alonso dobil zadnjih 17 zaporednih kvalifikacij, vseeno verjame, da je 26-letni Belgijec hitrejši od marsikaterega dirkača, s katerim si je imel priložnost deliti z garažo.

"Mene je težko premagati," se je pohvalil Alonso. "Vedno je malce zadaj. Če pogledate moje nekdanje moštvene kolege, so zaostajali več od Stoffela," je dodal Alonso in izpostavil Räikkönena, katerega je ugnal na 16 od 19 kvalifikacij.

"Kimi je vsakič zaostajal šest do sedem desetink. Zdaj je razlika manjša," je poudaril Alonso in dodal, da težava ni Stoffel, temveč McLarnov dirkalnik. "Ne verjamem, da si je pokvaril ugled. Dirkalnik je, kakršen je. Ne dosega rezultatov. Ekipa išče rešitve. Dokazal je svoj talent. Ničesar več mu ni treba dokazovati. Ko bo dirkalnik deloval, bo zelo blizu," je prepričan španski veteran.

fernando alonso Vrata zaprta Šport Red Bullova klofuta kaotičnemu Alonsu

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice