Šport > Moto športi
3348 ogledov

Alonso razkril prave razloge za odhod iz formule 1

fernando alonso Epa
Dvakratni svetovni prvak  je podrobneje pojasnil svojo odločitev za nenadno slovo od formule 1.

Španski veteran Fernando Alonso je v četrtek odvrgel pravcato medijsko bombo z oznanilom, da se po koncu letošnje sezone poslavlja od elitnega dirkaškega športa. Triintridesetletnik je v formuli 1 debitiral v sezoni 2001, največje uspehe pa je dosegel z Renaultom, s katerim je v letih 2005 in 2006 osvojil dva naslova svetovnega prvaka.

Z idejo o slovesu od formule 1 se je poigraval že dlje časa, dokončno odločitev pa je sprejel pred nekaj meseci. Ob tem je poudaril, da se ne namerava upokojiti, temveč bo svojo pozornosti preusmeril k drugim dirkaškim izzivom, ki bodo za razliko od F1 zadostili njegovim željam in pričakovanjem.

"V formuli 1 dogajanje na stezi še zdaleč ni takšno, kot sem sanjal, ko sem se pridružil tekmovanju. Prav tako ni primerljivo z drugimi dirkaškimi serijami ali stanju iz preteklih let. Prenehal bom, ker je dogajanja zelo malo. V formuli 1 se več govori o tem, kaj se dogaja izven steze," je razloge za slovo orisal španski dirkač. 

"Pogovarjamo se o polemikah, radijskih sporočilih in vsem ostalem. Ko se temu posveča preveč pozornosti, je to slab znak. Tako je zaradi skromnega dogajanja na stezi. Menim, da druga tekmovanja ponujajo več akcije, veselja in zadovoljstva, zato se podajam v lov za tem," je dodal Alonso.

fernando alonso | Avtor: Epa Epa

Čeprav se je vselej trudil dirkati po najboljših močeh, se je v zadnjih letih težko motiviral. "V sezonah 2003, 2004, 2008, 2009 in 2011 nisem pogosto zmagoval, vendar je bilo težko predvideti, kaj se bo zgodilo denimo v Spaju ali Monzi. Denas lahko zapišemo, kaj se bo zgodilo. Lahko določimo vrstni red prvih 15 dirkačev in naredili bomo eno ali dve napaki. Tako predvidljivo je vse skupaj. V Barceloni opravimo prvi dan zimskih testiranj in takoj veš, kaj boš počel do novembra. Meni to ne predstavlja težav, saj sem v F1 preživel 18 let in dosegel več, kot sem kadarkoli pričakoval," je pojasnil 33-letnik, ki predvsem sočustvuje z mladimi dirkači. 

"Mladim je težko, saj upajo, da bo ekipa naredila čudežen preskok oziroma čakajo na klic enega ali dveh moštev. Če se stvari ne bodo spremenile, bo ambicioznim dirkačem v prihodnosti še težje," je prepričan Alonso, ki pa ne izključuje vrnitve v svet elitnega dirkaškega športa. "Vrata so na široko odprta, saj dirkam bolje kot kdajkoli v moji kareiri. Zakaj bi zapiral vrata, če pa se v prihodnosti lahko marsikaj zgodi? Še vedno sem mlad, saj nimam 45 let," je sklenila dirkaška legenda.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice