Šport > Moto športi
2386 ogledov

Alonso po dveh kolesih, brez krilca, s poškodovanim vzmetenjem...

fernando alonso Reševalni pas/Twitter Alonsu je uspel mali čudež.
Nepopustljivi Fernando Alonso ni kazal lažne skromnosti.

Dvakratni svetovni prvak Fernando Alonso (McLaren) si je na dramatični dirki za VN Azerbajdžana privozil sodilno sedmo mesto in novih šest v točkovanju prvenstva.

valteri bottas Srce parajoče Šport Ko slika pove več kot besede

Španec je v prvem krogu dirke v Bakuju predrl obe pnevmatiki na desni strani njegovega dirkalnika in med vožnjo po dveh kolesih utrpel poškodbe podvozja, vzmetenja in drugi delov njegovega MCL33.

Alonso se ni želel predati in se po čudežu pripeljal do boksa, nato pa kljub slabemu stanju njegovega McLarna nadaljeval z dirko in še četrtič zapored privozil točke ekipi iz Wokinga. Po petem mestu na uvodni dirki v Avstraliji je nanizal tri sedma mesta v Bahrajnu, na Kitajskem in v Azerbajdžanu, kar ga v skupnem seštevku uvršča celo na šesto mesto.

Ricciardo Verstappen Baku trk Video Šport Velika neumnost dirkačev Red Bulla

Po koncu dirke se je nič kaj skromno pohvalil, da na startni vrsti ni junaka, ki v takšnih okoliščinah zmogel tako dober rezultat. "Noro," je dejal španski veteran. "Sedmo mesto je rezultat vztrajnosti in ponosa, saj menim, da nihče v tem položaju ne bi prišel do boksa."

"Vsakdo bi parkiral dirkalnik, če pa bi že prišel do boksa, bi tam odstopil. A mi nismo parkirali, ampak smo se vsak krog borili za vsako desetinko. Zadovoljen sem s številom osvojenih točk. To je bila verjetno moja najboljša dirka po dolgem času, morda celo najboljša dirka mojega življenja," je pripovedal 36-letnik.

"Po čudežu mi je uspelo priti do garaže. Manjkali sta mi dve kolesi, sprednje krilce, del podvozja," je sklenil Španec.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice