Šport > Moto športi
2498 ogledov

Räikkönenov naslednik z eno nogo že pri Ferrariju

daniel ricciardo Epa Räikkönen (spredaj) in Ricciardo (v ozadju).
Ferrari je z dirkačem že sklenil predhodni dogovor.

Avstralec Daniel Ricciardo in Ferrari naj bi sklenila predhodni dogovor, po katerem imajo rdeči iz Maranella do konca meseca junija ekskluzivno pravico za pogajanja z dirkačem Red Bulla. 

"Obstajajo različne pogodbene možnosti, po tej sta obe strani zavezani do določenega datuma (neuradno do 30. junija, op. a.). Do takrat se nobena stran ne sme pogajati z nikomer drugim," pojasnjuje analitik televizijske mreže Sky Sports Mark Hughes.

"Ker se je dirkač umaknil s trga, so pogajanja z njim pogodbeno vezana na ekipo, v tem primeru na Ferrari. Posledično bo za to prejel plačilo. Do konca junija bodo potekala pogajanja o bodoči pogodbi. To je ustaljena praksa v formuli 1," je dodal Hughes.

Ricciardu po koncu sezone poteče pogodba z Red Bullom, nedavno pa je novinarjem razkril, da v času negotove prihodnosti formule 1 ne želi prehitevati dogodkov.

"Rad bi imel najboljši dirkalnik. Če bom zmagoval z Red Bullom, je ta možnost zelo privlačna. Če ne, imam druge možnosti," je pred dnevi namignil 28-letnik.

"Ne vem, kakšna je prihodnost tega športa. Vsako leto se nekaj spremeni in ne bi rad podpisal štiriletne pogodbe, potem pa ugotovil, da tega ne želim več početi. Rad bi sklenil dvoletno pogodbo. Potem se bodo spremenila pravila," je v luči napovedanih novosti za sezono 2021, zaradi katerih Ferrari grozi z izstopom iz F1, dejal Ricciardo.

Nove grožnje Šport Ferrari zaostril retoriko: "V tem primeru zapuščamo F1"

Pri Red Bullu se zavedajo, da je Avstralec z eno nogo že drugje, končni odgovor pa pričakujejo do avgusta. "Ne bomo čakali v nedogled. Želimo si nadaljevati z Danielom, vendar bomo iskali drugje, če se to ne bo izšlo," je povedal šef ekipe Christian Horner.

Naslednika imajo že ugledanega. "Najbolj očitna izbira je Carlos Sainz, saj imamo sklenjeno pogodbo. Imamo tudi nekaj mladih dirkačev," je dodal Horner.

Če bi Ricciardo pri Ferrariju nasledil Kimija Räikkönena, bi znova združil moči s Sebastianom Vettlom, s katerim sta si pri Red Bullu delila garažo v sezoni 2014.

daniel ricciardo | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice