Šport > Moto športi
142 ogledov

Na Kitajskem najhitreje začel Hamilton

Lewis Hamilton Epa Lewis Hamilton.
Dirkači v formuli 1 so opravili prva prosta treninga pred VN Kitajske.

Svetovni prvak v formuli 1, Britanec Lewis Hamilton, je bil najhitrejši na petkovih treningih dirke za veliko nagrado Kitajske v Šanghaju. Triintrideset letni Britanec je sicer najuspešnejši dirkač v 14-letni zgodovini dirke, dobil jo je že petkrat. 

Voznik Mercedesa, ki še lovi prvo zmago v sezoni, je na obeh treningih bil hitrejši od Finca Kimija Räikkönena v Ferrariju, tretji pa je bil Hamiltonov moštveni kolega Valtteri Bottas.

Nemec Sebastian Vettel, zmagovalec prvih letošnjih dirk v Avstraliji in Bahrajnu, je bil šesti in četrti, vendar so razlike med dirkači bile izredno majhne. Hamilton je bil tako od Räikkönenom hitrejši le za sedem tisočink sekunde, Vettel pa je v drugem treningu zaostal za dobro desetinko sekunde.

hamilton verstappen Opravičilo Šport Hamilton in Verstappen zakopala bojno sekiro

Tretji trening bo potekal v soboto ob 6. uri po slovenskem času, ob 9. uri bodo sledile kvalifikacije. Začetek dirke je predviden v nedeljo ob 8. uri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice