Šport > Moto športi
428 ogledov

Hamilton in Verstappen zakopala bojno sekiro

lewis hamilton
Aktualni svetovni prvak se je opravičil mlajšemu kolegu.

Po dirki za VN Bahrajna sta se na bojni nogi znašla Lewis Hamilton (Mercedes) in Max Verstappen (Red Bull). Dirkača sta trčila v drugem krogu in za incident okrivila drug drugega. 

Hamilton je 20-letnega Nizozemca označil za "butca" in mu javno očital pomanjkanje izkušenj ter preveliko število napak. Prav tako je dejal, da Verstappen nima spoštovanja.

ferrari Nesreča Šport FIA kaznovala Ferrari, mehanik objavil prvo fotografijo

hamilton verstappen | Avtor: Epa Epa
Verstappen se z njegovo oceno ni strinjal in v svoj zagovor dejal: "Najlažje je obtožiti mlajšega dirkača. Ni razloga, da bi karkoli spreminjal. Morda se bom pogovoril z Lewisom. Mislim, da nisem storil ničesar narobe. Ponudila se mi je priložnost in poskusil sem ga prehiteti. To je dirkanje. Včasih se izide, včasih se ne. Lahko govorite, kar hočete, a imel sem priložnost. Nisem naredil nič norega ali tveganega."

Dirkača sta se v petek srečala na dirkališču v Šanghaju, kjer bo v nedeljo na sporedu tretja dirka sezone. Hamilton se je odločil, da bo z mladeničem zakopal bojno sekiro.

"Običajno raje govorim na stezi, a tokrat ni bilo tako. Pomembno je izkazati spoštovanje in glede na to, da sem starejši dirkač, sem šel do njega. Segel sem mu v roko in se mu opravičil za zadnjo dirko. Ne glede na to, kdo je kriv, to niti ni važno. To je preteklost. Verjamem, da je spoštovanje med dirkači zelo pomembno," je povedal štirikratni svetovni prvak.

Verstappen je zaradi posledic trčenja odstopil, Hamilton pa je dirko končal na tretjem mestu.

sebastian vettel Priznal Šport Vettel: To je bila laž! kimi raikkonen ferrari zlom noge Grozljiv prizor Šport Räikkönen zlomil nogo mehaniku

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice