Šport > Moto športi
19416 ogledov

Räikkönen zlomil nogo mehaniku

kimi raikkonen ferrari zlom noge
1/5
Epa
Ferrari je zmago posvetil nesrečnemu mehaniku.

Zmago Sebastiana Vettla (Ferrari) na VN Bahrajna je zasenčila huda nesreča člana Ferrarijeve garaže Francesca Cigarinija, ki je utrpel dvojni zlom noge med ponesrečnim postankom Nemčevega moštvenega kolega, Finca Kimija Räikkönena (Ferrari).

vettel Vn Bahrajna Šport Vettlova zmaga v senci bizarne nesreče v boksu

Ferrarijevim mehanikom med postankom "ledenega Finca" ni uspelo odviti zadnjega levega kolesa, a je sistem za postanek kljub temu prižgal zeleno luč. Räikkönen je speljal s svojega mesta in pri tem zadel nesrečnega Cigarinija, ki mu je blokiral pot. 

Mehanika so odpeljali v bolnišnico, kjer so potrdili dvojni zlom noge.

"Ko se prižge zelena luč, speljem, ne vem, kaj se dogaja za menoj. Na žalost se je poškodoval. Moja naloga je, da speljem, ko se zamenja luč. Drugega ne vem. Upam, da je z njim vse v redu," je po dirki dejal 38-letni veteran, ki je v nadaljevanju dirke odstopil.

Rdeči iz Maranella so Vettlovo zmago, 49. v karieri, s katero je samo še dve oddaljen od Alain Prosta (51), več jih imata samo še Lewis Hamilton (62) in Michael Schumacher (91), posvetili nesrečnemu mehaniku.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice