Šport > Moto športi
411 ogledov

Grosjeana prizadele obtožbe na račun ekipe

romain grosjean Epa
Francoski dirkač je stopil v bran svojim inženirjem,

Po uvodnih kvalifikacijah za VN Avstralije, na katerih sta bila presenetljivo hitra oba dirkača ekipa Haas F1 Team, se je ameriško moštvo znašlo na udaru McLarna in Force Indie, ki Mednarodno avtomobilistično zvezo (Fia) pozivata k preiskavi sodelovanja med Haasom in Ferrarijem.

haas romain grosjean "Je to čarovnija?" Šport Uvodna dirka F1 že poskrbela za prvo afero

Rdeči iz Maranella naj bi odjemalcu motorjev posredovali več informacij, kot dovoljujejo pravila, posledično pa se je ameriškega moštva že prijel vzdevek "Ferrarijeva B ekipa".

Američani obtožbe zavračajo in se pri tem sklicujejo na transparentenost svojega razvojnega programa. Po šefu ekipe se je oglasil tudi francoski dirkač Romain Grosjean, ki meni, da so obtožbe nepravične do njihovih inženirjev.

"Vedno, kadar smo hitri, poslušamo takšne stvari. Lani je bilo isto. Pravili so nam Ferrari B. Imamo enak motor, menjalnik in vzmetenje. Normalno, da smo si podobni, vendar mi gradimo svoj dirkalnik. Ni pravično do ljudi, ki so trdo delali, da bi ustvarili Haas F1 VF-18," je povedal Grosjean.

romain grosjean | Avtor: Epa Epa

Francoz si želi, da bi uspeh ameriške ekipe služil kot primer dobre prakse drugim novincem v F1. "Naš način dela in partnerstvo s Ferrarijem sta dobra za F1. Dokazali smo, da lahko v kratkem času narediš dober rezultat. Drži, da danes ne bi bili na tem mestu, če bi začeli z ničle. Ferrarijevi deli imajo pomembno vlogo, a naša zgodba je dokaz, da lahko zgodaj uspeš v F1," je dodal Grosjean.

Ekipa Haas F1 Team na VN Avstralije ni vpisala točk, saj sta na dirki oba dirkača odstopila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice