Šport > Moto športi
8601 ogledov

Arogantni Hamilton dobil lekcijo

hamilton vettel Epa
Štirikratni svetovni prvak Sebastian Vettel (Ferrari) se je raje ugriznil v jezik.

Sebastian Vettel (Ferrari) in Lewis Hamilton (Mercedes) bosta tudi v letošnji sezoni bržkone glavna kandidata za naslov svetovnega prvaka formule 1.

Prvo poglavje napetega rivalstva sta uprizorila že na uvodni dirki za VN Avstralije, kjer se je po kvalifikacijah smejalo Hamiltonu, po dirki pa Vettlu.

kimi raikkonen sebastian vettel Podelitev Šport Räikkönen pokazal Vettlu, kdo je šef

Dirkača sta se po sobotnih kvalifikacijah udarila še na tiskovni konferenci. "Zagotovim vam lahko, da sem imel enake nastavitve v Q2 in Q3," je najboljši startni položaj, že 73. v karieri, pospremil dirkač Mercedesa in dodal, da v zadnjem delu kvalifikacij ni uporabil nobenega skritega aduta.

"Kaj si potem počel prej?" ga je dregnil Vettel, nakar mu je Hamilton zabrusil: "Čakal sem, da odpeljem dober krog... in zbrišem nasmeh s tvojega obraza." Nemec je ohranil mirne živce: "Vse se vrača, vse se plača. Nocoj se lahko zabava, upam, da se bova jutri zabavala s Kimijem," je dejal.

formula 1 VN Avstralije Šport Uvodna dirka sezone minila brez zmage Mercedesa

In res je bilo tako. Vettel se je na dirki po sreči z virtualnim varnostnim avtomobilom dokopal do 48. zmage v karieri. Njegov moštveni kolega Kimi Räikkönen je osvojil tretje mesto, Hamilton pa je dirko končal v sendviču med obema Ferrarijema. Vettlu bi lahko rivalu vrnil milo za drago in mu vtrl nekaj soli na rano, vendar priložnosti ni izkoristil.

formula 1 startna vrsta dekleta Konec ere Šport "Ko bo rešil prvo življenje, bodo vsi pomisleki izginili"

"Ne," je odvrnil na vprašanje, ali ima zmaga v luči sobotne provokacije zanj še toliko večji pomen. "Rekel je, da se je šalil in jaz mu verjamem. Dovolj smo stari, da se ne spuščamo na takšen nivo. Pri teh zbadljivkah je meja zelo tanka. Dokler se samo šalimo, je v vse v redu. Vse nas povezuje ista strast. Radi imamo dirkanje in želimo premagati drug drugega. Ne vidim razloga, zakaj se ne bi razumeli," je dejal vodilni dirkač prvenstva.

vettel hamilton raikkonen | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 1
  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 15:26 27.marec 2018.

    Blacky je pussy bil,je in bo.Takega samo z njegovim lastnim orožjem skenslaš,da ni prepotenten in to na način,kot majo to v hamburgerlandu za niggerje.