Šport > Moto športi
10290 ogledov

Formula 1 znova na slovenskih TV zaslonih

Lewis Hamilton VN Mehike Epa
Ljubitelji formule 1 bodo naposled prišli na svoj račun.

"Ponosno vas obveščamo, da se formula 1 vrača na male zaslone, saj je TV3 podpisala triletno pogodbo za neposredne prenose tekem. To je tudi velika prelomnica za našo televizijo, ki ima s tem letom velike ambicije, kar dokazuje tudi ta programska novost.Po triletni odsotnosti boste tako od 25. marca lahko spremljali 21 dirk v neposrednem prenosu na TV3," so zapisali na facebook strani TV3 Slovenija.

Dodali so, da je bodo prenosi formule 1 največji projekt doslej za omenjeno televizijo. "Kot dolgoletnega navdušenca nad formulo 1 me še posebej veseli, da nam je uspelo doseči dogovor z lastniki licence,” pravi direktor TV3 Tomaž Taškar. “Obetam si nov krog sledilcev za našo televizijo. Vsekakor sem prepričan, da bo s temi prenosi dirk v kombinaciji z vsemi ostalimi programskimi novostmi, ki jih bomo predstavili v kratkem, zrasla gledanost celotne TV3.”

Zaenkrat bodo na televiziji prenašali samo dirke, kvalifikacij v prenosih ne bo. Prenose dirk bosta komentirala Dušan Lukič, urednik Avto magazina, in Andraž Zupančič. Dirke se bodo letos začenjale nekoliko pozneje, saj bo start s 14. ure prestavljen na 15.10 po lokalnem času, kar je še posebej dobrodošla novica za evropske ljubitelje dirk pri spremljanju dirk iz Avstralije in Daljnega vzhoda.

Komentarjev 9
  • mihatirs007 12:52 13.marec 2018.

    Pohvalno...bomo pogledal kakšno dirko, upam na zanimivo sezone, če ne drugega pa da bom lahko zaspal ob zvoku formule

  • tedy 10:32 13.marec 2018.

    Končno! Se že veselim nove sezone.

  • joze73 09:30 13.marec 2018.

    spoštovani negativno usmerjeni komentatorji, pa zakaj sploh preberete in potem celo še komentirate kar vas pravzaprav ne zanima. Jaz npr. člankov za šport...., ki me ne zanima sploh ne berem, zakaj bi ga ? Očitno res nimate bolj pametnega dela.

Sorodne novice