Šport > Moto športi
1299 ogledov

Räikkönen pokazal Vettlu, kdo je šef

kimi raikkonen sebastian vettel Epa
Po prvi dirki nove sezone F1 imajo največ razlogov za zadovoljstvo pri Ferrariju.

Dirko za VN Avstralije v Melbournu, kjer se že nekaj let tradicionalno začne sezona elitnega dirkaškega športa, je dobil dirkač Ferrarija Sebastian Vettel.

formula 1 VN Avstralije Šport Uvodna dirka sezone minila brez zmage Mercedesa

Za Nemca je bila to že 48. zmaga v karieri, s čimer je samo še tri oddaljen od nekdanjega rekorderja Alaina Prosta (51). Več zmag sta dosegla samo še Lewis Hamilton (62) in Michael Schumacher (91).

Aktualni svetovni prvak Hamilton je dirko v Avstraliji začel z najboljšega startnega položaja, a se je moral na koncu zadovoljiti z drugim mestom. Tretji je bil drugi dirkač Ferrarija Kimi Räikkönen.

Spielberg VN Avstrije formula 1 navijači Začetek Šport Se bodo pri F1 rešili z aparatov?

"Ledeni Finec" je po dirki spet postal zvezda družbenih omrežij, ker je na zmagovalnem odru ohladil razposajenega Vettla. Ta ga je želel politi s šampanjcem, vendar mu je dal Räikköinen jasno vedeti, da ni razpoložen. Vettel je razumel namig in moštvenega kolega pustil na miru.

Fincu, ki je zabeležil 92. uvrstitev na zmagovalni oder, ni bilo do polivanja in pekočih oči, zato je raje nagnil steklenico in si privoščil nekaj zasluženih požirkov.

formula 1 startna vrsta dekleta Konec ere Šport "Ko bo rešil prvo življenje, bodo vsi pomisleki izginili"

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.