Šport > Moto športi
6316 ogledov

Obeta se velika sprememba v formuli 1

Sebastian Vettel Epa
Razmišljajo o drastični spremembi.

Pri podjetju Liberty, ki je lastnik formule 1, resno razmišljajo, da bi za kvalifikacije uvedli povsem nov format. Dirkači se tako ne bi več potegovali za najhitrejši čas, ampak bi že v soboto odpeljali kvalifikacijsko dirko, s tem pa naj bi organizatorji dirk prišli do boljšega obiska že na začetku dirkaškega vikenda.

Pri Libertyju si želijo povečati predvsem delež mlajše populacije, ki bi spremljala formulo 1, v ta namen pa je bilo že uvedenih nekaj sprememb. Spremenil se je čas dirk, drugačen je logo formule 1, prav tako himna. Izbrana je bila celo maskota, ki sliši na ime Axel in bo predstavljena na dirki za VN Kitajske.

Spielberg VN Avstrije formula 1 navijači Začetek Šport Se bodo pri F1 rešili z aparatov?

Zdaj je na vrhu seznama sprememba kvalifikacij. Po predlogu naj bi se dirkači pomerili na 'sprinterski' preizkušnji, ki bo dolga 100 kilometrov, na njej pa ne bi bilo nobenih omejitev glede pnevmatik in goriva. Rezultati bi določili vrstni red pred nedeljsko glavno preizkušnjo.

V petek naj bi ljubiteljem formule 1 dovolili, da si od blizu ogledajo dirkalnike, s tem pa navijačem ponudili nekaj v zameno za visoke cene vstopnic. 

Načrtovana sprememba sicer mnogim ne ustreza, saj bi bila ob želji, da se zmanjšajo stroški in ob le treh dovoljenih motorjih za celotno sezono, sobotna kvalifikacijska dirka velik zalogaj za moštva.

formula 1 startna vrsta dekleta Konec ere Šport "Ko bo rešil prvo življenje, bodo vsi pomisleki izginili"
Komentarjev 5
  • forex 09:59 04.april 2018.

    Nazaj zvok in visokoturazne motorje do 18k obratov. Takoj.

  • chicar 08:48 04.april 2018.

    Formula je že davno propadla, kje so časi V10, celo V12 blokov, atmosfercev, s skoraj 1000 KM, to je vse skupaj le ena farsa kar je ostalo od tega športa.

  • Avatar skeptik
    skeptik 08:21 04.april 2018.

    Totalno so izgubili kompas.... Čez 5 let F1 ne bo več.

Sorodne novice