Šport > Moto športi
1962 ogledov

Vettel: To je bila laž!

sebastian vettel Epa
Štirikratnemu svetovnemu prvaku se je tvegana taktika obrestovala.

Sebastian Vettel (Ferrari) se je na VN Bahrajna s tvegano taktiko dokopal do 49. zmage v karieri. Njegova prednost pred drugovvrščenim Valterijem Bottasom (Mercedes) je ob prečkanju ciljne črte znašala le slabih sedem desetink.

vettel Vn Bahrajna Šport Vettlova zmaga v senci bizarne nesreče v boksu

Ferrari je sprva načrtoval dva postanka v boksih, a ga je Mercedes prisilil v spremembo taktike. Vettel je z mehkimi gumami odpeljal kar 39 krogov in odbil vse napade finskega dirkača za drugo zaporedno zmago v sezoni, s katero si je v točkovanju prvenstva zagotovil 17 točk prednost pred Lewisom Hamiltonom.

Nemec je po radijski zvezi deset krogov pred koncem zatrjeval, da vse poteka kot po maslu, čeprav temu še zdaleč ni bilo tako. "Oglasil sem se po radijski zvezi in dejal, da imam vse pod nadzorom. To je bila laž! Ničesar nisem imel pod nadzorom," je skozi širok nasmešek priznal dirkač Ferrarija.

ferrari Nesreča Šport FIA kaznovala Ferrari, mehanik objavil prvo fotografijo

"Ko so mi sporočili, kako hiter je Valteri, sem bil prepičan, da me bo ujel. Izračunal sem čase in zdelo se mi je nemogoeč, da ostanem spredaj. Poskušal sem voziti kar se da čisto. Oba Mercedesa sta bila zelo hitra. Mislil sem, da sta z izbiro srednje trdih gum naredila šah-mat. Spremenili smo načrt. Poskušal sem varčevati z gumami. Komaj mi je uspelo," je razkril Vettel.

"20 krogov pred koncem so me obvestili, da spreminjamo taktiko. Mislil sem si 'kako, hudiča, če mi gume že razpadajo'. Zadnjih pet krogov je bilo zelo napornih. Zmaga pod takšnimi pogoji je še toliko slajša," je sklenil Nemec.

Sezona formule 1 se bo nadaljeval z dirko za VN Kitajske v Šanghaju, ki bo na sporedu 15. aprila.

kimi raikkonen ferrari zlom noge Grozljiv prizor Šport Räikkönen zlomil nogo mehaniku
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.