Šport > Moto športi
2929 ogledov

Rosberg razkriva Hamiltonove skrivnosti

rosberg hamilton EPA Nekoč dobra prijatelja danes nista v najboljših odnosih.
Upokojeni nemški dirkač je tekmecem Lewisa Hamiltona posredoval pomembno sporočilo.

Za štirikratnega svetovnega prvaka Lewisa Hamiltona (Mercedes) se nova sezona ni začela po pričakovanjh, saj je po treh dirkah še brez zmage, še bolj pa ga je dotolklo spoznanje, da njegova srebrna puščica ni več tako dominantna kot v preteklih sezonah in da je Ferrariju po večletnem capljanju za Mercedesom končno uspelo nadoknaditi zaostanek.

Če kdo, potem Hamiltona zelo dobro pozna nekdanji svetovni prvak Nico Rosberg, ki je z Britancem prijateljeval že v najstniških letih, vendar se je njun odnos skrhal po tem, ko sta se leta 2013 znašla v isti garaži. Na koncu je bilo tako hudo, da sta si nekdanja prijatelja komajda izmenjala pozdrav.

Rosberg se je upokojil le nekaj dni po tem, ko je leta 2016 osvojil svoj edini naslov svetovnega prvaka. Tisto sezono je začel s štirimi zaporednimi zmagami in si že uvodoma privozil odločilno prednost, kar je na koncu zadostovalo, da se je ubranil superiornejšega moštvenega kolega.

Nove grožnje Šport Ferrari zaostril retoriko: "V tem primeru zapuščamo F1"

Tudi Sebastian Vettel (Ferrari), Hamiltonov glavni konkurent, je sezono začel dobro in dobil dirki v Avstraliji in Bahrajnu, zalomilo se mu je na Kitajskem, kjer je osvojil skromno osmo mesto. Rosberg je dirkaču Ferrariju in drugim izzivalcem, kot sta denimo Daniel Ricciardo (Red Bull) Valteri Bottas (Mercedes), položil na srce, naj izkoristijo vsak padec forme aktualnega prvaka, saj se bo - tako kot vselej doslej - vrnil še močnejši. 

sebastian vettel Twitter eksplodiral Šport Alonso o veliki 'zmagi' nad Vettlom: "Ni bilo pošteno"

"Lewis se je zares mučil," je dogajanje na dirki v Šanghaju povzel Rosberg. "Iz njegovih intervjuje je razvidno, da ni vedel, zakaj. To je značilno za Lewisa. Težave trajajo dirko, dve ali tri. Njegovi konkurenti bomo morali v tem času maksimizirati število točk, vendar je Vettlu spodletelo. To je velik udarec zanj, saj se bo Lewis vrnil še močnejši," je menil Nemec.

Rivalom britanskega dirkača je še razkril, da se Lewis zelo težko sooča s porazi. "Ko se stvari ne izidejo po njegovih željah, takrat izgubi svojo prednost in motivacijo. To bodo morali znati izkoristiti, saj se bo Lewis vrnil tako močan, da bo praktično nepremagljiv," je prepričan Rosberg.

kimi raikkonen ferrari zlom noge Preiskava Šport Ferrari odkril vzrok hude nesreče
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.