Šport > Moto športi
6580 ogledov

Ko slika pove več kot besede

valteri bottas
Največji osmoljenec dirke za VN Azerbajdžana je bil Finec Valteri Bottas (Mercedes).

Dirkač Mercedesa Valteri Bottas je v Bakuju drvel proti prvi zmagi v letošnji sezoni formule 1 in četrti v njegovi karieri, vendar so se sanje kmalu razblinile v prah.

Finec je povozil razbitino na startno-ciljni ravnini, pri tem pa mu je razneslo zadnjo desno gumo, kar ga je na koncu stalo zasluženega uspeha.

Zmage, prve za Mercedes v sezoni 2018, se je veselil aktualni svetovni prvak Lewis Hamilton. "Valteri je dirkal izjemno dobro. Zaslužil si je zmago, a so mu okoliščine to preprečile," je dejal britanski dirkač.

Ricciardo Verstappen Baku trk Video Šport Velika neumnost dirkačev Red Bulla

Bottas je po dirki naglas razmišljal o tem, da bi žalost utopil v alkoholu. "Morda kakšnih deset piv in vse bo v redu. Prebolel bom. Težki trenutki so prav tako del dirkanja. V tem trenutku zelo boli," je povedal 28-letnik in priznal, da ni videl razbitin, ki so ga oropale zmage.

valteri bottas | Avtor: Profimedia Profimedia

"Proga je zelo zahtevna. Mestna dirkališča na splošno. Razbitine vedno predstavljajo problem, a tokrat sem imel res smolo. Nimam pojma, ali sem karkoli zadel, videl nisem ničesar. Tudi čutil ne. Velika, velika smola," je dodal.

"Zelo sem žalosten. Majhen košček razbitin mi je uničil cel konec tedna."

Valteri Bottas

Če bi Bottas prišel do zmage, bi se prvič v karieri zavihtel na vrh dirkaške razpredelnice. V točkovanju prvenstva zdaj vodi Hamilton (70 točk) pred Sebastianom Vettlom (66) in Kimijem Räikkönenom (48). Bottas je četrti (40), Daniel Ricciardo (37) pa peti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice