Šport > Nogomet
1405 ogledov

Otoška legenda z izbranimi besedami o Mariboru

Steven Gerrard Epa
Nogometaši Maribora se bodo udarili s slovitim klubom iz Glasgowa.

Slovenski podprvaki se bodo v četrtek v tretjem krogu kvalifikacij za Ligo Evropa pomerili z Glasgow Rangers. Maribor ima s Škoti odlične izkušnje, enkrat jih je namreč že izločil na svoji evropski poti.

olimpija ljubljana Žreb določil pare Šport Olimpija in Maribor po zajetno finančno injekcijo

Prva tekma bo odigrana na stadionu Ibrox, na klopi Rangers pa od letošnje sezone sedi legendarni angleški vezist Steven Gerrard. Nekdanji reprezentant, ki je veliko večino svoje kariere preživel pri Liverpoolu, dobro pozna Štajerce. Lani, ko je še vodil mladinsko ekipo L'poola, si je ogledal obe tekmi Maribora proti kasnejšemu finalistu, ko so Reds v Ljudskem vrtu slavili kar s 0:7, doma pa s 3:0. 

Gerrard je pred dvobojem o slovenskem klubu govoril z izbranimi besedami. "Imam majhno prednost, kar se tiče Maribora, gledal sem ga na dveh lanskih tekmah z Liverpoolom. Če bom (pri Liverpoolu, op. a.) vprašal za pomoč? Vse bom storil, da si zagotovimo kakšno prednost," je za Daily Record pojasnil Gerrard. Dodal je, da si bodo ogledali nekatere obračune Maribora v letošnji sezoni: "V klubu bom dobil pomoč iz našega analitičnega oddelka."

V primeru napredovanja se bo Maribor za vstop v skupinski del LE pomeril z boljšim iz dvoboja med rusko Ufo in luksemburškim Progrèsom.

Na Otoku sila spoštovani Gerrard ima zelo visoko mnenje o mariborski ekipi. "Zavedam se, kaj so (Mariborčani, op. a.) že dosegli. Gre za dobro ekipo. Po mojem mnenju so moštvo, ki spada v Ligo prvakov. Moramo se zavedati, proti kakšni ekipi bomo igrali," je povedal trener Rangers.

Maribor je poleg Rangers iz evropskih pokalih že izločil vse največje škotske klube, tudi Glasgow Celtic, Hibernian in Aberdeen.

Zlatko Zahović RTV Zlatko in Miša Šport Zahović: Vojne proti navijačem in medijem ni dobil še nihče
Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice