Šport > Nogomet
1571 ogledov

Blamaža Sarajeva, vratar svojim navijačem kazal sredinec

Atalanta
Navijači Sarajeva so doživeli velik šok.

Sarajevo se je v Evropski ligi merilo z Atalanto, prva tekma v Bergamu pa se je končala z rezultatom 2:2. Domači navijači, ki so upali na napredovanje, so tako lepo napolnili stadion Koševo, ki se sicer uradno imenuje stadion Asim Ferhatović Hase. Dvoboj si je v živo ogledalo 17.000 ljudi, ki pa so doživeli velik šok.

Italijani so namreč zmagali s kar 8:0, že v 28. minuti se je na semaforju izpisal izid 0:4. Po petem zadetku so domači navijači začeli vzklikati svojemu vratarju Bojanu Pavloviću, da naj zapusti vrata, ta pa jim je odgovoril z iztegnjenim sredincem. Za goste so v polno zadeli Jose Palomino, Alejandro Dario Gomez, ki je bil natančen dvakrat, Andrea Messielo in Musa Barrow. Slednji je prišel do hat-tricka. Za nameček je padel tudi avtogol, žogo za hrbet lastnega čuvaja mreže je poslal Mersudin Ahmetović. V kadru Italijanov ni bilo slovenskega reprezentanta Josipa Iličića.

 "Kaj naj rečem? Moramo se opravičiti navijačem. Govoril sem, da lahko le z disciplino in koncentracijo zaustavimo tako boljšo ekipo. Po prvem zadetku je vse razpadlo, bilo je le še vprašanje, kje se bo vse skupaj ustavilo. Prava moštva ti ne odpuščajo napak. Po takšnem porazu se bo težko vrniti," je po tekmi dejal trener domačih Husref Musemić.

"To je najtežji trenutek v moji karieri. V športu ni sramotno izgubiti, vendar za tole nimam razlage. Vse kar so usmerili proti golu, je šlo vanj. Proti velikim ekipam ne smeš izgubiti koncentracije, mi pa smo jo do 20. minute. Nimam nič pametnega za reči," je še dodal trener Sarajeva.

Ta je pokomentiral tudi potezo vratarja Pavlovića: "Ne bom ga branil, tega ne bi smel storiti. To je bila njegova odločitev. Najprej nisem videl, kaj je naredil, vendar so mi kasneje povedali."

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.