Šport > Nogomet
577 ogledov

Olimpija in Maribor po zajetno finančno injekcijo

olimpija ljubljana
Preostala slovenska kluba sta dočakala svoje morebitne nasprotnike.

Maribor in Olimpija, ki po izpadu Rudarja in Domžal ostajata edina slovenska predstavnika v boju za evropske vstopnice, sta na žrebanju v Nyonu dobila potencialne tekmece za odločilni krog tekmovanja.

Vijoličasti bodo morali za preboj v odločilni krog kvalifikacij lige evropa izločiti 54-kratnega škotskega prvaka Rangers FC, Ljubljančane pa v tretjem krogu čakajo Helsinki.

Olimpija se bo v primeru uspeha proti Fincem pomerila s poražencem dvoboja med Crveno zvezdo in Spartakom Trnavo. Maribor bo v primeru napredovanja proti Glasgow Rangers igral proti Ufi ali luksemburškem Progresu.

Najboljša slovenska kluba sta že z uvrstitvijo v tretji krog kvalifikacij od Uefe prejela približno 800.000 evrov. Poraz v zadnjem krogu kvalifikacij prinaša 300 tisočakov, uvrstitev v skupinski del drugega najmočnejšega klubskega tekmovanja v Evropi pa je vredna kar 2,9 milijona evrov.

Uefa je v Nyonu prav tako opravila žreb četrtega kroga kvalifikacij za najprestižnejše evropsko klubsko tekmovanje, ligo prvakov. Slovenskih klubov ni več v igri. Tekme četrtega predkroga bodo na sporedu 21. in 22. avgusta, povratne pa teden dni pozneje.

Zmagovalci se bodo uvrstili v tekmovanje po skupinah.

Kvalifikacije za ligo evropa, 4. krog:

Olimpija Ljubljana/HJK Helsinki - Crvena zvezda/Spartak Trnava
Rangers/Maribor - Ufa/Progrès Niederkorn 

Kvalifikacije za ligo prvakov, 4. krog:

Crvena zvezda/Spartak Trnava - Salzburg/Skendija Tetovo
Quarabag/BATE Borisov - PSV Eindhoven
Young Boys Bern - Astana/Dinamo Zagreb
Malmoe/Vidi - Celtic Glasgow/AEK Atene
Benfica/Fenerbahce - PAOK Solun/Spartak Moskva
Standard Liege/Ajax Amsterdam - Slavia Praga/Dinamo Kijev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.