Šport > Nogomet
5886 ogledov

Smrt legendarnega nogometaša

Bego Reševalni pas/Twitter
V 78. letu starosti je preminila legenda splitskega Hajduka in jugoslovanskega nogometa Zvonko Bego.

Legendarni nogometaš Hajduka ter osvajalec olimpijske medalje v Rimu leta 1960, Zvonko Bego, je v ponedeljek zjutraj preminil v Krapinskih Toplicah po kratkotrajnem boju z boleznijo. Star je bil 77 let.

Bego se je rodil v Splitu leta 1940. Igral je na poziciji levokrilnega napadalca. Za Hajdukovo člansko ekipo je zaigral že pri rosnih šestnajstih letih. Debi je doživel na pokalni tekmi proti zagrebški Lokomotivi. Med leti 1957 ter 1967 je za Bile odigral 375 tekem, na katerih je dosegel 173 zadetkov.

Po odhodu iz Splita se je napotil v Nemčijo, kjer je branil barve bavarskega velikana Bayern Münchna. Pot ga je pred vrnitvijo domov leta 1971 vodila še v nizozemski Twente, nemški Bayer 04 Leverkusen ter avstrijski Salzburg. Po vrnitvi na Hrvaško je okrepil Junaka iz Sinja, kariero pa je zaključil v Uskoku iz Klisa.

Za jugoslovansko reprezentanco je Bego nastopil šestkrat, ob tem pa je zabil tudi dva zadetka. Bil je član zlate jugoslovanske reprezentance z Olimpijskih iger v Rimu.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice