Šport
15351 ogledov

V nesreči umrl svetovni prvak

sveča ogenj plamen Epa Simbolična fotografija.
Atletski svet zavit v črno.

Iz Kenije prihaja žalostna vest o smrti 28-letnega Nicholasa Betta, ki je umrl za posledicami prometne nesreče. Nekdanji svetovni prvak (2015) v teku na 400 metrov z ovirami je umrl v domovini le dan po vrnitvi s celinskega prvenstva v Nigeriji.

Brett se je z avtomobilom vračal domov v Nairobi, ko naj bi po poročanju tamkajšnjih medijev zadel grbino, izgubil nadzor nad terenskim vozilom in pristal v jarku. "Nicholas je okoli 6. ure zjutraj s svojo Toyoto na cesti zadel grbino, nato pa se prevrnil. Žal so bile poškodbe prehude," je za AP dejal njegov trener Vincent Mumo.

Kenijec je pred tremi leti dosegel zgodovinski uspeh na SP v Pekingu, kjer je postal prvi predstavnik svoje države z zlato medaljo v teku na kratke proge na velikih tekmovanjih. Poleg naslova svetovnega prvaka je imel v zbirki še dve bronasti medalji z afriškega prvenstva leta 2014 v Marakešu.

Novico o smrti je potrdila njegova družina in policijski inšpektor Patrick Wambani. Po podatkih policije je 28-letnik umrl na mestu.

Bett se ni uvrstil v olimpijsko reprezentanco za nastop na OI 2016 v Riu de Janieru. Letos se je udeležil iger Commonwealtha v Avstraliji in v teku na 400 m z ovirami dosegel osmi čas.

"Užaloščeni smo ob smrti enega naših najboljših atletov, svetovnega prvaka iz leta 2015 Nicholasa Betta, ki je zastopal Kenijo na pravkar končanem afriškem prvenstvu. Naše sožalje družini in celotni atletski skupnosti," so sporočili iz Kenijske atletske zveze (AK).

nicholas bett | Avtor: Epa Epa
nicholas bett | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice