Šport
189 ogledov

Izid Šutejeve odraz težke sezone

tina šutej
Slovenska atletinja je obstala v predtekmovanju.

Tina Šutej (Kladivar Celje) je na evropskem prvenstvu v atletiki v Berlinu v kvalifikacijah v skoku s palico preskočila le 4,20 metra in se ni uvrstila v četrtkov finale. To je bil edini slovenski nastop dneva na olimpijskem stadionu v nemški prestolnici.

Šutejeva je v prvem poskusu preskočila štiri metre, nato pa je na 4,20 m letvico dvakrat gladko podrla in je imela le še en poizkus na tej višini. V tretjem tudi ni bila prepričljiva, vendar je letvico preskočila in ostala v tekmovanju.

Sledila je višina 4,35 m, na kateri je bila Šutejeva prvič s pokrčenimi koleni daleč od uspeha, saj ni niti končala premeta prek letvice. Tudi v drugem in tretjem skoku ni bila uspešna, v zadnjem je šla celo s celim telesom pod letvico.

"S tekmo nisem zadovoljna, pričakovala sem več od sebe. Čeprav se sezona ni odvijala po načrtu, 4,20 m ni višina, na kateri bi končala tekmo. Enostavno se mi je podrl tehnični model skoka. Napako naredim ob vbodu palice in jo potem prenesem na ves skok. Če prvi del ni dober, potem tudi težko zaključim, zato sem padala tudi po letvici. To je taka napaka, da ne morem skočiti višje," je povedala Šutejeva.

Devetindvajsetletna Šutejeva, edina slovenska atletska finalistka olimpijskih iger leta 2016 v Riu de Janeiru in nekdanja mladinska svetovna podprvakinja, je nastopila kot šesta po vrsti v skupini A, skupaj v obeh kvalifikacijskih skupinah pa je 27 tekmovalk.

Avtomatična kvalifikacijska norma za finale najboljše dvanajsterice je bila 4,55 m, kar je pet centimetrov več od najboljšega letošnjega dosežka Ljubljančanke, ki zadnja leta živi in trenira v Celju.

Letošnja sezona slovenske rekorderke ni potekala po načrtih, zimsko sezono je v celoti izpustila zaradi poškodbe, ki se je vlekla tri mesece. Tudi poleti so jo spremljale zdravstvene težave, nobena hujša, zato je kmalu po začetku poletnega dela izpolnila normo za EP in jo nato tudi večkrat potrdila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice